Adoption af en voksen kat

Published by
Læse tid

Du vil med det samme få en ide af den voksne kats temperament, hvorimod en killing kan opføre sig på en måde i sin ungdom og ændre sig væsentligt i takt med, at den vokser (og ikke altid til det bedre...). En voksen kats personlighed er mere gennemskuelig eftersom dens karaktertræk og særheder kan læses ud fra dens samvær med personalet på internatet.

Mindre arbejde

En anden årsag til at vælge en voksen kat i stedet for en killing er, at der vil være mindre arbejde. Killinger har brug for meget opmærksomhed for at holde dem stimuleret og væk fra ballade. En voksen kat er oftest nemmere at have med at gøre for en ejer, der ikke har tid eller energi til at underholde en killing.

Voksne katte anbringes sjælden på et internat, fordi der er noget i vejen med dem eller deres personlighed. For det meste er deres ejeres boligsituation blevet ændret eller allergier er blusset op i hjemmet. Almindeligvis er de venlige, socialiserede katte, som ville elske at blive en del af en ny familie.

Personlighed

Den første ting man skal være opmærksom på, når man adopterer en kat, er om dens personlighed passer godt med din. Personalet fra internatet kan give dig en idé om kattens temperament. De kan fortælle dig, om hun er god med andre dyr eller bedre alene. De fortæller også, om hun klæber sig meget til mennesker eller om hun er mere ligeglad. Hvis du bringer en ny kat i et hjem, hvor der allerede er katte eller hunde, er det bedst, hvis du vælger en kat, som har boet med andre dyr før. Uanset hendes baggrund, vil enhver kat blive lykkeligere i et godt hjem end på et internat.

Lær hinanden at kende

Sørg for at være alene med katten eller kattene, som du vil tage med hjem. Spørg personalet på internatet om der er et stille sted, væk fra de andre katte, hvor du kan være alene med katten. At være på internatet kan være meget stressende og skræmmende for katten, så det kan tage nogle minutter, før hun falder til ro og tillader hendes rigtige personlighed at skinne igennem.

De fleste internater har allerede foretaget en helbredsundersøgelse af katten, som sandsynligvis har fået alle sine vacciner og er blevet steriliseret. Det er dog stadig en god ide at undersøge katten fra næse til hale for at se om der skulle være nogle helbredsproblemer.

Læs det der står skrevet med småt

Nogle internater kræver, at du underskriver en kontrakt, når du er klar til at adoptere. Sørg for at læse dette grundigt igennem. Kontrakten kan have nogle betingelser, såsom at du ikke må give katten væk i gave. Hvis du planlægger at give katten væk i gave, er det en god ide at arrangere det sådan, at personen, som du tiltænker gaven, kan besøge internatet og dermed deltage i adoptionen.

Vælg den kat (eller de katte), som du føler du har størst forbindelse med. Held og lykke og til lykke med det nye familiemedlem.

Relaterede Artikler

Relaterede Produkter

 • Hill's™ Science Plan™ Kat Voksen Indekat med Kylling

  Hill's&#153;<span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Indoor Cat Adult til katte, der kun færdes indendørs. Fremstillet af klinisk dokumenterede antioxydanter, proteiner, der ikke feder og øget indhold af omega-3 fedtsyrer.
 • Hill's™ Science Plan™ Kat Voksen 7+ Kylling med Ris

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Youthful Vitality er udviklet med nyeste forskning til at skabe ernæring, som hjælper med at bekæmpe tegn på aldring hos voksne (7+) katte.
 • Hill's™ Science Plan™ Kat Voksen Kylling

  <p>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Sensitive Stomach & Skin Adult tørfoder til katte giver en nøje afbalanceret ernæring til følsomme fordøjelsessystemer og fremmer sund hud.</p><p><br><b> Vigtige fordele</b></p><p><br></p><li>Øgede niveauer af omega-3 og -6 fedtsyrer for sund hud og pels</li><li>Unik fiberblanding, der opretholder et sundt tarmsystem</li><li>Giver næring til huden og forsyner den med naturlige olier</li><li>Fordele af klinisk dokumenterede antioxidanter</li><li>Ingen kunstige farve-, smags- eller konserveringsstoffer</li><p><br></p><p>100 % TILFREDSHEDSGARANTI* </p><p>*For kvalitet, konsistens og smag, eller dine penge tilbage.</p>
 • Hill's™ Science Plan™ Kat Voksen Kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> <span class='nowrap'>Optimal Care</span> er sammensat til at sikre en god kondition med klinisk dokumenterede antioxidanter, proteiner, der ikke feder og øget indhold af omega-3 fedtsyrer. <BR><BR> <UL> <LI>Støtter vedligehold af en slank muskelmasse og ideel kropsvægt. <LI>Kontrolleret mineralniveauer for at støtte sunde urinveje. <LI>Letfordøjelige ingredienser for optimal absorbering af næringsstoffer. <LI>100% garanti for kvalitet, konsistens og smag.</LI></UL>