Smarte måder at holde din kat aktiv: madskattejagt

Publiceret af
min. læsning

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

En god måde at holde din kat aktiv på, er ved at gemme godbidder rundt omkring i hjemmet som en skattejagt. Din kat vil elske at lede efter godbidder og du vil nyde at se den jage. En skattejagt er også en aktivitet, der holder din firbenede ven igang, så den kan bevare dens mentale og fysiske sundhed.

Her er syv tips til at planlægge en sjov skattejagt til din kat:

1. Kattens mission

Vælg hvilken slags jagt du gerne vil lave med din kat. Du bør overveje at opdele din kats normale mad til tre eller fire skåle og placere dem forskellige steder i huset. En anden mulighed er at lave en skattejagt med individuelle stykker mad eller godbidder og gem dem rundt i huset.

2. Start simpelt

Instinktet med at "jage" efter mad, kan tage lidt tid for din kat at finde frem igen. Start simpelt ved at placere godbidder steder som er nemme at se, for at hjælpe den med at forbinde duften med foderpillen, som den kan se. Dette vil give din kat en idé om hvad den skal gøre.

3. Udfordring accepteret

Gray cat licking something off human hand.

Når din kat ser ud til at forstå konceptet, kan du gøre det lidt sværere. Mens den kigger på, så gem godbidden eller en lille skål med mad. Din kat kan måske ikke længere se maden, men den ved, at du er ude på noget.

4. Udfordr din kat

Når den har forstået legen, kan du tage den ind i et andet rum, mens du gemmer maden eller godbidderne og lad den så komme ind igen for at søge. Nu er skattejagten begyndt!

5. Gem det godt

Vær klog, men forsigtig, når du gemmer hver godbid. Gode steder at overveje: ved siden af (eller endda indeni) dens legetøj, en høj kommode, i en tom boks eller på dens kattetræ. Husk på, at du ikke skal gemme godbiden et sted, du ikke ønsker din kat skal være. For eksempel er det klogt at undgå et køkkenbord eller en boghylde med en masse ting der let kan gå i stykker. Og brug for guds skyld aldrig en plastikpose, da det kan være en sikkerhedsrisiko.

6. Tid og sted

Planlæg skattejagten til din kats normale spisetid eller et tidspunkt på dagen, hvor du ved, at den er sulten. Du bør også sikre dig, at du er omkring din kat under skattejagten. Det er ikke kun sjovt at se din kat søge efter mad, men du vil gerne være tilstede i tilfældet af, at den bliver frustreret, distraheret eller samler noget andet op ved et uheld.

Det er også en god idé at dokumentere, hvor du har gemt foderpiller eller godbidder. Hvis din kat bliver mæt eller begynder at kede sig, efterlader den måske nogle stykker uden at spise dem. Ved at huske hvor du har gemt hver godbid, vil du undgå at finde dem, når du gør forårsrent. På denne måde undgår du også, at din kat finder og spiser for gammelt mad, der måske er udløbet.

7. Hvad skal man jage?

Hvilken slags mad bør du anvende? Du kan bruge din kats normale tørfoder, fx. Hill's Science Plan kattemad. Hvis du i stedet vil gemme godbidder, så sørg for at holde det på et minimum for ikke at forkæle din kat og dermed være skyld i, at den tager på i vægt.

Undervurder ikke din kat

Er du bekymret for, at din kat ikke kan finde de foderpiller eller godbidder du har sat frem til den? Det er der ingen grund til. Ifølge PAWS Chicago, indeholder en kats næse omkring 200 millioner nerveceller, hvilket betyder, at dens lugtesans er 14. gange bedre end din egen.

Hvis din kat derimod ser ud til at have det svært ved at finde godbidderne, kan du prøve med en skål med aromatisk vådfoder til kat, som for eksempel Hill's Science Plan Adult med kylling, som er et produkt, der kombinerer de autentiske smagsoplevelser af kylling i en lækker sovs, som dens næse ikke vil være i stand til at ignorere.

En skattejagt er yderligere en måde at opbygge et bånd til din kat på. Men det er også så meget mere; det er en katteaktivitet, som sikrer, at dit kæledyr forbliver aktiv, klog og nysgerrig på dens omgivelser.

Contributor Bio

Kara Murphy

Kara Murphy

 

Kara Murphy er en kæledyrsejer og freelance skribent i Erie, Pa. Hun har en yndig kat, som hedder Olive.

 

Relaterede Artikler