Personligheder ved syv grupper af hunderacer

Udgivet af
minutter læsetid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Du er garanteret meget opmærksom på de træk og karakteristika, der er ved bestemte hunderacer, hvis du ønsker en dejlig, ny hund derhjemme. Uanset om du ønsker en hund til at nusse med roligt derhjemme eller en hund, der skal med dig på løbe- og vandreture, så er det vigtigt at have en overordnet viden om hundes personlighedstræk. Disse træk defineres i høj grad af, hvilken af de syv hovedrace-klasser hunden hører under. Hvis du allerede ved, hvilken personlighedstype du gerne vil have, kan du undersøge, hvilken hunderace der passer bedst til dig og/eller din familie. Dit lokale dyreinternat er et godt sted til at finde den perfekte hund. De har både racerene hunde og blandede racer.

Personlighedstræk hos hyrdehunde

Hunderacer, der tilhører kategorien, "hyrdehunde", er ifølge American Kennel Club (AKC) kloge og seriøse og ganske energiske. Det ligger instinktivt i dem at beskytte territoriet for den flok, de er en del af, og "derfor" er de fantastiske vagthunde. De kan dog godt finde på at "støde ind i" eller nippe til mennesker. Dette er en medfødt reaktion, som stammer fra deres forfædre, der blev opdrættet til at hjælpe med at drive og styre flokken. Disse hunde har et instinkt for at arbejde og er meget atletiske.

Hyrdehunde er intelligente og er måske den letteste (og mest villige) gruppe af hunde, når det kommer til at træne dem. De er generelt velegnede til hundesport og konkurrencer.

Hyrdehunde passer godt til store familier, da de nyder at tilbringe tid sammen med større grupper af mennesker. Men selv hvis du ikke har en stor husstand, men blot bor på en stor ejendom med flere forskellige dyr, så vil en hyrdehund også passe godt ind. Det er meget vigtigt for denne hydrehunde at være i selskab med andre, så bring en hyrdehund in i din familie, hvis du leder efter et loyalt og kærligt kæledyr.

Følgende racer er nogle af dem, der tilhører gruppen, hyrdehunde; Australsk cattle dog, Australsk hyrdehund, Bearded collie, Belgisk fårehund, Border Collie, Tysk hyrdehund, Welsh corgi pembroke, Puli og Shetland sheepdog.

Personlighedstræk hos jagthunde

Der findes to typer jagthunde: dufthunde og synshunde. Sidstnævnte bruger deres syn til at finde det, de leder efter. De er adrætte og hurtige. Dufthunde dufter sig derimod frem til det, de forsøger at finde. De er seje, men knap så hurtige.

Begge typer jagthunde er meget nysgerrige og selvstændige væsener. De kan godt trænes, men det er vigtigt, at man får dem til at forstå, hvorfor de skal lære at gøre visse ting. Deres intelligens kan virke som en form for tveægget sværd for dem; hvis de ikke synes, at træningen er vigtig, vil de simpelthen ignorere alt det hårde arbejde, du lægger for dagen. Derfor er det bedst at søge professionel hjælp til at træne en jagthund.

Jagthunde passer godt til mennesker, der har et sikkert sted, hvor de kan gå på opdagelse. De skal altid være i snor, da de kan finde på at løbe væk. Jagthunde kræver en tålmodig kæledyrsforælder, da de ofte er interesserede i alle de ting, der sker rundt omkring og i nye dufte.

Følgende racer er nogle af dem, der tilhører gruppen af jagthunde: Amerikansk foxhound, Basset Hound, Beagle, Gravhund, Norsk Elghund, Rhodesian Ridgeback, Treeing Walker Coonhound og Whippet.

Personlighedstræk ved sportshunde

Du kan godt forvente, at en sportshund er aktiv og opmærksom hele tiden. Disse hunde er kendt for at kunne multitaske og de er både nemme at træne og blive venner med. De er opdrættet til at være jægere, og alt efter hvilken underrace det er, vil de være rigtig gode til flere af disse ting; at finde genstande, løbe ud efter dem, pege på dem og holde eller hente dem. Sportshunde, som er vilde med vand, elsker at svømme, som du nok kan forestille dig, og de vil derfor hjertens gerne tilbringe hele dagen ved en strand. Sportshunde er også gode terapihunde eller hjælperhunde.

mand-og-hund-sidder-ved-vandfald

Sportshunde passer godt til mennesker, der kan underholde dem og holde dem i gang fysisk. Hvis du leder efter et dyr, der skal kunne fungere med din aktive livsstil, kan en sportshund meget vel være det helt rette valg. Derudover er de særdeles gode familiehunde.

Følgende racer er nogle af dem, der tilhører gruppen af sportshunde: Chesapeake Bay Retriever, Cocker Spaniel, Golden Retriever, Irsk Setter, Korean Jindo Dog, Labrador Retriever, Pointer og Weimaraner.

Personlighedstræk ved Terriere

Terriere er kendt for at være livlige og sjove og de findes i alle former og størrelser. Terriere er beskytter også i høj grad deres territorier, hvorfor de vil gø af alle, der nærmer sig deres hjem eller familie. De er også smådyrs-jægere og graver for at finde deres bytte. De jager f.eks efter ræve og rotter.

Terriere passer godt til tålmodige, men energiske kæledyrsforældre. De har lyst til at arbejde, fordi det føles som leg for dem. Hvis du kan matche deres energiniveau, bliver I helt sikkert bedste venner.

Følgende racer er nogle af dem, der tilhører gruppen af terriere: Jack Russell Terrier, Rat Terrier, Miniature Schnauzer, Skotsk Terrier, Staffordshire Bull Terrier og Welsh Terrier.

Personlighedstræk ved dværghunde

Hvad med en masse hund i en meget lille pakke? En dværghund kan være det perfekte match for dig. Det kan godt være, de er små, men det de mangler i størrelse, kompenserer de for i karakter. Dværghunde har masser af personlighed og de er i generationer blevet avlet specifikt til at være ledsagerhunde. De fleste dværghunde er meget loyale. Nogle af dem kan være meget ivrige efter at beskytte deres territorie alt efter racen og opdragelsen.

Dværghunde passer godt til mennesker, der bor trængt. De kræver ikke meget plads, men de fortjener en masse opmærksomhed. De kan også være et godt match for voksne, der ikke har små børn eller enlige erhvervsdrivende.

Følgende racer er nogle af dem, der tilhører gruppen af dværghunde: Cavalier king charles spaniel, Chihuahua, Chinese Crested, Italiensk mynde, Malteser, Pomeranian og Pug.

Personlighedstræk ved arbejdshunde

Arbejdshunde er den mest forskelligartede gruppe af hunde, og de blev oprindeligt avlet og bliver stadig i stor stil avlet til at hjælpe mennesker. Deres job varierer fra at trække slæder til at vogte kvæg. De er stærke og kloge og har flair for at blive trænet. Mange af disse hunde bruges som vagthunde, men hvis de bliver ordentligt socialiseret, kan de være supervenlige.

Arbejdshunde passer godt til de fleste mennesker. Hvis du har plads til en arbejdshund, er konsekvent i opdragelse og træning og holder den aktiv, er den et fantastisk kæledyr.

Følgende racer er nogle af dem, der tilhører gruppen af arbejdshunde: Akita, Boxer, Granddanois, Mastiff, Portugisisk vandhund, Sankt bernhardshund, Samojedhund og Siberisk Husky.

Personlighedstræk ved ikke-sportshunde

dalmatiner-med-rødt-halsbåndHunderacen, "ikke-sportshunde" er hunde, som engang blev brugt som arbejdshunde, men som på et tidspunkt stoppede med at udføre den aktivitet, de oprindeligt blev avlet til. F.eks blev dalmatinere opdrættet til at ledsage hestevogne. Bulldogs blev tidligere opdrættet til at lokke tyre. Ingen af hundene udfylder disse roller i dag og derfor er kategorien som ikke-sportshund ganske passende.

Generelt passer racer, der ikke rigtig passer ind i nogen af de andre ovennævnte kategorier, passe godt i gruppen af ikke-sportshunde. Nogle hunde kan være små, men alligevel for store til at passe ind i kategorien, dværgrace. Andre hunde kan være jægere men alligevel ikke passe ind i kategorierne jagthunde eller sportshunde.

Ikke-sportshunde passer godt til mange forskellige typer mennesker. Personligheden varierer fra hund til hund, og derfor er det vigtigt at møde din nye hvalp først for at finde ud af, om den passer til din livsstil.

Følgende racer er nogle af dem, der tilhører gruppen af ikke-sportshunde: Bichon Frise, Boston Terrier, Bulldog, Dalmatiner, Keeshond, Lhaso Apso og Puddelhund.

Selv om personlighedstrækkene synes at være ens i hver af de syv hovedracer, betyder det ikke, at din egen hund ikke også kan have andre personlighedstræk. Det kan være, at netop din hund har lyst til at lege detektiv i gården og snuse til græsset for at lede efter "spor" eller måske er den bare glad for at læne sig tilbage sammen med dig på en afslappende søndag. Din lille søde dværghund har måske ikke lyst til kram, som du ellers forventede af en lille sød vovse.

Husk, at alle har hunde har deres helt egne personlighedstræk, uanset hvilken racegruppe de tilhører. Det kan godt være, at en bestemt gruppe ofte avler søde og venlige hvalpe, men det betyder ikke, at socialisering og træning ikke spiller en vigtig rolle i deres udvikling. Brug noget tid sammen med en hund, før du tager den med hjem, så du selv kan afgøre, om I er et godt par. Og vær ærlig over for dig selv; Måske ser du den sødeste hund, du nogensinde har set, men alligevel må du erkende, at en Grand Danois ikke passer ind i din lille lejlighed.

Det perfekte match baner vejen for et langvarigt og stærkt bånd mellem jer.

Forfatterbiografi

Erin Ollila Forfatterbiografi Billede

Erin Ollila

 

Erin Ollila er en kæledyrsentusiast, der tror på ordets kraft og på, hvordan et budskab kan informere og endda ændre det tilsigtede målgruppes holdninger. Hendes forfatterskaber kan findes overalt på internettet og i trykte bøger. Hendes samlede forfatterskab omfatter interviews, ghostwriting, blogindlæg og kreativ non-fiktion. Erin er en nørd inden for SEO-området og alt, hvad der har med sociale medier at gøre. Hun blev uddannet fra Fairfield University med en kandidat i Creative Writing. Du kan kontakte hende på Instagram, @ErinOllila, eller læse mere om hende og hendes arbejde på http://erinollila.com.

 

Relaterede artikler

Relaterede produkter