Hunde og julegodter: Hvilke er farlige, og hvad skal du gøre, hvis din hund spiser dem?

Published by
min read

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Julen omtales ofte som den søde juletid og det er ikke uden årsag. Vi har alle tendens til at fylde hjemmet med søde sager i december måned. Det er også hyggelig og dejligt,men hvis du har en nysgerrig hund i hjemmet kan det også være farligt. Der er nemlig flere af julens godter, som hunde ikke kan tåle. Læs mere om hvilke her. 

Faren ved at spise julegodter

Generelt bør du holde din hund fra søde sager. Ifølge ASPCA kan sukker give din hund opkast og diarre. Derudover indeholder sukker tomme kalorier, som kan sætte sig på sidebenene. Sukkerfri slik er også en dårlig ide, da det ofte indeholder Xylitol som kan give hunde lavt blodsukker og leversygdom. Læs altid indholdsfortegnelsen, inden du giver din hund noget, der potential kan være farligt for den. Her kan du læse, hvorfor du bør holde din hund væk fra nogle af julens mest populære godter. 

Smiling dog laying on carpet with Christmas tree in background

Chokolade

Det er efterhånden velkendt, at chokolade er farligt for hunde. Hvis du tror, at din hund kan have spist chokolade er rådet fra ASPCA at være opmærksom på opkast, diarre, at hunden drikker mere end normalt, hyperaktivitet og rysteture. Hvis du ser nogle af disse symptomer, bør du tage din hund med til dyrlæge med det samme. Hvis din hund lader til at opføre sig normalt, anbefaler ASPCA, at du finder varedeklarationen på det chokolade, hunden har spist og kontakter din dyrlæge for nærmere råd. 

Pebermynte

Pebermynte er en stor del af julens godter, nogen hænger endda pebermyntestokke på juletræet som pynt. Men kan hunde tåle pebermynte? Her bliver det et rungende nej! Ifølge ASPCA,kan pebermynte forårsage opkast, diarre og andre reaktioner. Dertil kommer enballagen, som pebermynte slikket er pakket ind i. Hvis hunden spiser det kan det sætte sig fast i deres fordøjelseskanal og skabe en livstruende blokade. 

Hvis din hund har spist emballage, skal du kontakte din dyrlæge øjeblikkelig

Skumfiduser

Især de sukkerfrie skumfiduser kan være farlige at indtage for din hund. De indeholder xylitol, som er giftigt for hunde, Hvis din hund har spist sukkerfri skumfiduser anbefales det, at du er opmærksom på opkast, manglende appetit eller diarre. Det er vigtigt, at du opfanger disse symptomer hurtigt. Hvis de fortsætter i mere end to dage fortæller American Kennel Club (AKC) , at din hund kan risikere at udvikle betændelse i bugspytkirtlen. Almindelige skumfiduser indeholder ikke xylitol men derimod store mængder sukker, hvilket er usundt for din hund at spise.

Andre julegodter

Enhver familie har sine egne juletraditioner, også når det handler om juleknas. Husk altid at have din hund med i tankerne, når du stiller de lækre fade med julegodter frem på bordet. Sørg for at placere det uden for hundens rækkevidde. Traditioner som at dekorere juletræet med pebermyntestokke eller popkorn bør undgås. Udover de tidligere nævnte fare ved indtaget er det også værd at nævne at at et kalorieindtag på mere end 8-10% mere end det normale kan medføre vægtøgning og sundhedsmæssige problemer.

Når du bager julekager er det en god ide, at holde hunden ude af køkkenet. Hunden skal nemlig heller ikke have poterne i andre ingredienser som eksempelvis kanel (som også kan være giftig for hunde i for store mængder).samt det varme komfur naturligvis. Julegrøden til nissen bør du også stille et sted, hvor hunden ikke har adgang.

Juletiden er fantastisk- ikke mindst på grund af alle de lækre godter. Men for hunde kan julen også være farlig, hvis ikke man passer på.Sørg for at holde alle menneskegodter væk fra din hund og giv dem hellere en sikker og dejlig jul med nyt legetøj, masser af nus og leg og eventuelt en lækker godbid https://www.hillspet.dk/treats

Forfatter: Erin Ollila

Relaterede Artikler