Bi-og hvepsestik

Published by
Læse tid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Alle hunde er nysgerrige og elsker at løbe rundt og jage ting, også insekter! For det meste vil bi- og hvepsestik kun forårsage mindre smerte og irritation hos din hund.

Hvis hunden dog bliver stukket flere gange, i munden eller på halsen, kan det være farligt og en tur til dyrlægen vil være nødvendig. Det er ikke det lille sår fra stikket, som forårsager smerten men den lille mængde af gift, som bien efterlader ved stikket.

HornetHvad har stukket?

Biens brod er giftig og bliver siddende inde i huden, hvilket dræber bien, når den frigører sig fra kroppen og efterlader brodden. Hvepses brod er derimod ikke giftige, men er mere smertefulde. Hvis hvepse bliver provokeret, kan de stikke op til flere gange.

For det meste bliver hunde stukket i deres ansigt efter at have undersøgt et stikkende insekt for tæt på. Et stik på din hunds følsomme næse er især smertefuldt. Nogle hunde kan endda blive stukket på tungen eller inde i munden eller på halsen, hvis de prøver at bide eller fange et insekt. Disse stik kan være farlige eftersom de medfører hævelser, hvilket kan lukke din hunds hals og blokere luftvejen.

Eftervirkninger

En alvorlig eftervirkning kan være resultatet af mange stik eller hvis hunden får en allergisk reaktion af stikket. Tegn på alvorlige eftervirkninger er: generel svaghed, vanskeligheder med at trække vejret og alvorlige hævelser andre steder end hvor hunden blev stukket. Hold øje med hævelser omkring nakken, halsen og ansigtet. Hvis din hund får alvorlige eftervirkninger, bør du hurtigst muligt konsultere en dyrlæge.

Et enkelt stik kan man sikkert ignorere og bør ikke irritere hunden længe. Hvis brodden stadig sidder fast, skal du prøve at fjerne den ved at skrabe med en fingernegl eller et stift stykke pap. Brug ikke en pincet eller en tang til at fjerne den, med mindre det er absolut nødvendigt, da dette kan presse mere gift ud af brodden.

Ved at påduppe en blanding af vand og bagepulver til det berørte område, kan du lindre smerten. Du kan også svøbe is eller en pakke med is i et håndklæde og duppe det på såret for at reducere hævelsen og lindre smerten.

Hold øje med din hund efter den er blevet stukket for at være sikker på, at den ikke udvikler en allergisk reaktion. Hvis hævelsen fortsætter efter et par dage, skal du ringe til din dyrlæge.

Relaterede Artikler