En 3-trins guide til et succesfuldt foderskift

Der kan være flere forskellige grunde til at skifte foder til sin hund. Det kan være, den har brug for diætfoder, eller den er måske på vej ind i en ny livsfase. Når tiden er inde til at skifte foder, skal du gøre det på en måde, der ikke forårsager maveproblemer. Her er tre tips, der vil kunne hjælpe dig.

1

Find den rigtige portionsstørrelse

bag of dry hills food with highlight on recommended feeding chart

Det er aldrig godt at overfodre sin hund, så sørg for, at mængden er passende i forhold til dens vægt og sundhedsmæssige behov. Din dyrlæge er den fagperson, der bedst vil kunne hjælpe dig med dette, men der er også hjælp at hente på fodervejledningen på bagsiden af foderets emballage.

2

Følg denne 7-dages overgangsplan

Når mængden er korrekt, skal du gradvist reducere mængden af det nuværende (gamle) hundefoder, mens du øger mængden af det nye hundefoder. Du kan enten vælge at blande foderet og give det til din hund i én skål eller i separate skåle ved siden af hinanden. Vær tålmodig. Hvis det ser ud, som om din hund har brug for lidt mere tid, så læg en ekstra dag eller to til skemaet.

pet food transition days 1-2
DAG 1-2
pet food transition days 3-4
DAG 3-4
pet food transition days 5-6
DAG 5-6
pet food transition day 7
DAG 7
3

Tilsæt evt. dåsefoder som topping

dog eating from bowl with can of wet hill's food on the side

Nogle hunde er mere stædige end andre, så selv om det ikke er nødvendigt, så kan det gøre en forskel at tilsætte en smule vådfoder. Kontakt din dyrlæge, så du er helt sikker på, om du serverer de rette mængder, så din hund ikke får for mange kalorier.