Hundehvalpe leveres ikke med en brugsanvisning  

Udgivet af
minutter Læsetid

En ny hundehvalp i huset er sjovt og spændende, men ligesom en ny baby leveres den ikke med en brugsvejledning. Så vi har samlet lidt viden, som du skal kende, så du kan klare de første par dage og uger.

 

Kærlighed og hengivenhed

Din hundehvalp vil finde flytningen fra kuldet til dit hjem spændende, men det kan også være ganske overvældende. Hvalpen får brug for en masse opmærksomhed og kærlig omsorg, der kan hjælpe den med at finde sig til rette. Hvalpen vil kræve opmærksomhed, og du skal give den så meget som muligt på dette tidspunkt. Ros din hvalp hele tiden, og kald den ved dens navn. Vis hvalpen, at du elsker den, men hvis den gør noget uacceptabelt, skal den stoppes med et bestemt "NEJ" (læs mere om tidlig træning).Puppies playing

Lyde og lugte

Nogle hundehvalpe savner de velkendte lugte og lyde fra deres kuld, og hvis din hundehvalp ikke rigtig kan falde til, kan det måske hjælpe at bruge en særlig feromonspray, der hedder DAP (Dog Appeasing Pheromone), og som giver din hundehvalp en følelse af kendt velbefindende. Men brug den altid sparsomt og med måde, for det er vigtigt, at din hvalp bliver vant til de nye omgivelser. Det kan også være en hjælp at tænde en radio på lav lydstyrke nær hvalpens seng om natten.

 

Sengetid

Ligesom babyer, skal hundehvalpe have deres søvn. Det er derfor vigtigt at give hvalpen et varmt og stille sted, hvor han kan hvile sig i løbet af dagen og om natten. Familielivet kan virke overvældende for en lille hvalp, og den får brug for lidt tid alene. Anbring hvalpens seng et trygt og sikkert sted. Hundehvalpe kan ofte lide at have et lukket område at sove på, så måske skal du vælge en kasse. Du kan anbringe en blød seng inde i kassen, så den også kan fungere som tilflugtssted, når hvalpen vil have lidt fred og ro.

 

Tænk over maden

Når du kommer hjem med din hundehvalp, er det bedst at fodre den med det foder den har været vant til. Men ikke alt hvalpefoder er ens; nogle typer indeholder ingredienser af højere kvalitet end andre, så måske ønsker du gradvist at ændre din hundehvalps foder til det foder, din dyrlæge anbefaler. Dette skal gøres over fem til syv dage, og din dyrlæge kan rådgive dig, men i bund og grund handler det om at blande det nye foder med det aktuelle foder i gradvist stigende mængder, indtil der kun fodres med det nye foder. (læs mere om overgang til et nyt foder)

 

Hill's hvalpefoder

Hill's hvalpefoder er specielt fremstillet til at sikre, at dit kæledyr får den helt rigtige balance af næringsstoffer. Det indeholder den korrekte balance af alle de vitaminer og mineraler, hundehvalpe skal bruge for at nå deres fulde potentiale. Det indeholder også naturlig DHA for at opnå bedre hjerneudvikling og visuel udvikling.

Meget velsmagende og kan fås både som tørkost og på dåse - din hundehvalp vil elske hvert eneste måltid. Klik her, hvis du vil have flere oplysninger om Hill's hvalpefoder.

Relaterede Artikler

 • Han eller hun?  

  Når du har besluttet dig til, hvilken race din hund skal være, skal du finde ud af, om det skal være en han eller en hun (tæve).
 • Beløn din hund hele livet – ikke kun til jul  

  Alle kan lide en lille godbid nu og da, især nu hvor julen står for døren. Selvom det er fristende at give hunden rester fra bordet, så kan hverdagskost til mennesker faktisk skade din hund.
 • Sådan rejser du med din hvalp

  Dogs running Der er efterhånden mange hundevenlige hoteller, hvilket har gjort det nemmere at rejse med sin hund.
 • Hjælp din hvalp med at socialisere  

  "Socialisering". Det lyder som et stort og vigtigt ord - og det er det også, fordi det drejer sig om at sikre, at din hvalp vokser op og bliver en omgængelig voksen hund, som får det meste ud af livet.