Vandreture med din hund- gode tips.

Published by
min read

 Billede: Stephen Leonardi

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Elsker du også at være på eventyr med din hund, så er foråret et oplagt tidspunkt.Intet giver fornyet energi som en gåtur i den friske luft. Her er Josefine fra Hundens livs bedste tips til gode gåture med din hund.

Forberedelse til turen

Jeg planlægger oftest, hvilken rute jeg vil gå i god tid. Jeg finder alle mine ruter ved hjælp af Apps,der kan vise vandreruter i hele Danmark.
Appen kan fortælle, om ruten er ”nem, moderat eller hård” hvilket kan være rart at vide, hvis man har præferencer for turen. Samtidig fortæller appen også, om ruten er populær. Dette kan være rart at vide, hvis ikke man ønsker at møde en masse andre mennesker på sin tur.

Træning inden

For at undgå at overbelaste hunden, er det vigtigt, at man træner op til de lange gåture.
Det gøres ved løbende at bygge flere km. på stille og roligt. På den måde opretholder du en godform og fysik uden overbelaste hunden.
Derudover er det vigtigt, at du ikke tager på længere vandreture, før hunden er færdigudviklet.

Det praktiske

Jeg medbringer altid en rygsæk med rigeligt vand til både hunden og jeg samt lidt snacks og lidt mad til min hund, alt efter hvor lang turen er.
Husk at holde pauser undervejs, hvis turen er længere end normalt.
Et par ekstra strømper er også en fordel, hvis det er vådt udenfor.
Hvis det er koldt, kan det være en fordel at have et dækken til hunden, som evt. kan tages afundervejs, når hunden har fået varmen.
Det er individuelt fra hund til hund, hvorvidt de kræver dækken, alt efter deres pels og race. Start med at tjekke temperaturen udenfor og observer din hund. Hvis den puster, når den har dækkenet på, kan dette også skyldes, at den har det varmt.

Efter gåturen

Det er vigtigt, at hunden får lov at hvile sig efterfølgende, og at I de efterfølgende dage går lidt kortere ture.

Herunder har jeg samlet nogle af de ruter, jeg selv har gået eller drømmer om at gå en dag.

4 Anbefalinger til ruter

Panoramaruten, 10 km

Ved Hobro nord for Randers ligger panoramaruten som er kåret som en af Danmarks smukkeste vandreture.
Turen tager cirka tre timer, og du går på en blanding af stier, græs-spor og grusveje, flere steder blandt græssende dyr.

Kalø slotsruin, Hestehave og ringelmose skov, 11,7km
Ved Rønde på Djursland kan du komme på den smukkeste vandreture og lave et pitstop ved Kaløslotsruin og blive tanket op med en sodavand eller en stor ispå Kalø slotscafé.

Sjælsø rundt, 11 km
Jeg drømmer om selv at gå denne rute rundt én dag, beliggende mellem Hørsholm og Birkerød. Det skal dog vides, at man kan risikere at komme ud og gå på en stor trafikeret vej, men hvis man starter ruten med at gå mod uret, og ved den store vej krydser direkte over, ender man i et militært øvelsesterræn på 700 meter, der gerne må passeres, hvis der ikke er øvelser i gang.

Hindsgavl slot, 6 km
Ønsker du en lidt kortere rute, og bor du tæt på Middelfart, vil jeg anbefale denne smukke rute.

Relaterede Artikler