Komme af med dårlige vaner  

Published by
Læse tid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Strinte

Det er en helt naturlig katteadfærd at strinte. Det er kattens måde at markere et sted med oplysninger om den selv. Men det er selvfølgelig ikke særligt rart, hvis det sker i dagligstuen!

Før du prøver at løse problemet, er det vigtigt at finde ud af, om killingen rent faktisk strinter, og ikke bare tisser. Når den tisser, går den ned i knæ, mens den står op, når den strinter og pumper små sprøjt af urin ud på lodrette overflader.

Hvad skal du gøre ved det?

Lad dyrlægen se på killingen for at udelukke en sygdom i urinvejene, FLUTD. Denne lidelse kan være meget alvorlig, men kan behandles. Lidelsen kan få katten til at tisse uden for sin bakke, hvilket kan forveksles med, at den strinter.

Strintning er ofte en stresset kats adfærd. Tænk over, om der er sket noget, som kan have gjort killingen nervøs. Det kan være "store" ting som et nyt barn eller kæledyr i familien eller en flytning, eller "små" ting som at møblerne i killingens yndlingsværelse er blevet flyttet.

Og hvad kan du så gøre for at få killingen til at føle sig glad og tryg igen?

Du må aldrig straffe killingen for at strinte. Katte forstår ikke afstraffelser, og da strinteriet ofte skyldes stress, kan det faktisk forværre problemet.

Det er vigtigt at gøre grundigt rent på stedet, hvor katten har strintet, fordi lugten på stedet kan opmuntre killingen til at fortsætte med at strinte lige der.

Mange populære rengøringsmidler er uegnede til formålet, fordi de indeholder ammoniak eller klor. Begge dele findes i katteurin og kan gøre det mere fristende at strinte på området igen.

I stedet skal du vaske området med en fortynding med biologisk vaskepulver. Skyl efter og lad det tørre. Efter at du har testet, om området er farveægte, skal du sprøjte med denatureret sprit. Lad området tørre, før du lukker killingen ind i værelset igen.

Kastrering

Hvis hankatte kastreres, holder de i 80% af tilfældene op med at strinte, i de fleste tilfælde omgående. 

Hvis problemet varer ved

I de fleste tilfælde kan der hurtigt og effektivt gøres noget ved strintning inden døre. Men hvis problemet fortsætter, skal du tale med dyrlægen, som kan forsøge med medicinsk behandling eller anbefale et besøg hos en adfærdspsykolog for katte. 

Relaterede Artikler