Sådan skifter du din kats foder

Published by
Læse tid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov


Nu da din killing næsten er en voksen kat, bør man overveje at ændre dens foder fra den almindelige killingefoder til en voksenfoder,
Cat Eating

der passer til kattens behov. Nyt foder bør blive gradvist introduceret, også selv om det virker som om, at din killing kan lide det. Dette formindsker sandsynligheden for, at katten udvikler dårlig mave pga. ændringerne i maden. Ændringer af foderet påvirker forskellige dyr på forskellige måder, derfor er det vigtigt at nøje overvåge overgangen. Katte er generelt vanedyr. Din kat får måske brug for hjælp med at ændre sin mad, især hvis hun kun er vandt til at have en type mad. En anden årsag kan også være at hun allerede spiser en varieret diæt, men dyrlægen har anbefalet en specialdiæt af kliniske årsager (så som allergi, nyresygdom eller behov for vægttab). Man kan prøve nogle af de følgende forslag for at gøre overgangen mellem de to typer foder nemmere:

  • Gradvist introducere det nye foder over 7 dage.
  • Øge mængden af den nye mad hver dag, og samtidigt formindske mængden af den gamle mad, indtil i slutningen af ugen hvor du kun fodrer med det nye foder.
  • Hvis det bliver nødvendigt, kan man varme den nye dåsemad op til stuetemperatur, men ikke varmere. De fleste katte foretrækker dåsemad en smule varmt, da det forbedrer lugten og følelsen inde i munden. • Undgå fodring af koldt mad
  • Hvis nødvendigt, kan man ændre teksturen af dåsemaden ved at tilføje en smule varmt vand for at blødgøre og blande det gamle sammen med den nye mad.
  • Føl dig ikke fristet til at tilføje "menneskemad" til den nye diæt. De fleste katte ender med at kun spise "menneskemaden" og dette kan blive en dårlig vane i det lange løb.
  • Til de meget kræsne katte, kan man prøve at fodre det nye mad som en godbid. Dette vil forstærke det positive bånd mellem ejer, kat og det nye foder.
  • Hav altid en skål med rent og frisk vand klar.
  • Ingen kat bør sulte imens nyt foder bliver introduceret.
  • Hvis det er meget svært at ændre din kats mad, tal med din dyrlæge og se hvilke råd han/hun kan give dig. Hvis din kat behøver at ændre sit foder pga. behandlingen af en sygdom, er det meget vigtigt at følge de råd, du har fået fra dyrlægen. Appetit kan blive påvirket af sygdommen, så tal med din dyrlæge om eventuelle råd for din kat.

Relaterede Artikler