Har min hunds biologi udviklet sig?

Selvom det er videnskabeligt bevist, at hunde har udviklet sig fra ulve, har tingene ændret sig i løbet af de sidste ca. 30.000 år. Som dig, har hunde og katte udviklet sig over tid - og som videnskabsbaseret forskning nu viser os, så har deres fordøjelsessystem også.

Det skyldes delvist hundes forhold til mennesker, at deres biologi er ændret. Under domesticeringen ændrede hundes genetiske sammensætning sig fra deres ulveforfædre, hvilket gjorde det muligt for dem at trives på en række afbalancerede fødevarer, herunder fuldkorn og andre kulhydratrige ingredienser.

Det er umuligt at måle en hunds instinktive ønske om kød, men når de får valget, viser forskning, at hunde vælger foder med højere fedtindhold, ikke højere indhold af proteiner

Selvom det kan synes let at fordøje ideen om, at din hund skal spise som en ulv, kan denne diæt forårsage komplikationer:

  • Hunde kan få for meget protein
  • Raw Food kan udsætte både din hund og dig for fødevarebåren sygdom
  • Mange kødingredienser indeholder overskydende mineraler og er usunde i høje mængder

Hos Hill's mener vi, at det er vigtigt at have en fuld forståelse af ernæring. Derfor bliver vi ikke narret af hundes skarpe tænder eller familierelationen til ulve - vores ernæringseksperter og foderspecialister arbejder hårdt for at forstå, hvad hunde kan fordøje, såvel som hvad de skal fodres med for optimal ernæring.

Så hvad kan du gøre for at sikre, at din hund bliver fodret med det, den har brug for, for optimale ernæring?

  • Kig efter afbalancerede, velrenommeret hundefoder, der tager højde for hundens aktuelle behov
  • Se efter proteinkilder af høj kvalitet, der er lette at fordøje
  1. Meyer H, Kienzle E. Dietary protein and carbohydrates: Relationship to clinical disease. In: Proceedings. Purina International Nutrition Symposium, Orlando, FL, 1991: 13-26.