Kan for meget protein være skadeligt for min hund eller kat?

Mens mange hunde- og katteejere vil det bedste for deres hund eller kat, når de giver dem mad med et for højt proteinindhold, er den videnskabelige sandhed om protein lidt mere kompliceret. Faktisk fortæller videnskaben os, at når det kommer til protein, er der noget som for meget af en god ting - også for dyr.

Kort sagt: mere protein betyder ikke flere muskler. Når hunden optager mere protein end dets daglige behov (ja, de har daglige behov), kan det have en negativ effekt på deres lever, nyrer og tarm-mikrobiom.

Det er umuligt at måle en hunds instinktive ønske om kød, men når de får valget, viser forskning, at hunde vælger mad med højere fedtindhold, ikke højere proteiner.

Faktisk kan din hunds krop kun gøre to ting med for meget protein:

  • Gøre det til affald
  • Opbevare det som fedt

Derfor mener Hill's, at både kvalitet og mængden af protein er lige vigtige for den optimale ernæring til din hund. Og det er derfor, vi sørger for, at alt foder har den rigtige mængde protein, som din hund faktisk har brug for - sammen med kulhydrater, fiber, aminosyrer, vitaminer og andre mineraler for at understøtte det generelle helbred.

Så hvordan bruges protein af høj kvalitet i kroppen?

  • Det er let fordøjeligt og bruges til muskelopbygning
  • Det tilfører høje niveauer af alle essentielle aminosyrer - byggestenene til kropsproteiner
  • Det tilfører ikke et overskud af mineraler eller andre næringsstoffer
  1. Meyer H, Kienzle E. Dietary protein and carbohydrates: Relationship to clinical disease. In: Proceedings. Purina International Nutrition Symposium, Orlando, FL, 1991: 13-26.