Sådan ændrede det mit liv at adoptere en hund

Published by
Læse tid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Der er mange fordele ved at have en hund, så det er nemt at forstå, hvorfor så mange familier vælger at åbne deres hjem for en hundehvalp. Hunde er loyale og kærlige dyr, der skaber glæde i familien. Hvis du også tænker, at din hund har ændret dit liv til det bedre er du bestemt ikke alene. Her kan du læse fire historier fra fire kvinder, hvis liv ændrede sig for evigt efter de adopterede en hund.

Hjælp til at overkomme frygt

Mød Kayla og Odin

En dårlig oplevelse med en hund kan sætte sig som en angst. Hvis en person oplever en aggressiv, utrænet hund og mødet går galt, risikerer han eller hun at udvikle angst, som kan være svær at overkomme. Men bare fordi noget er svært, er det ikke umuligt.

”Da jeg var lille bed en hund mig ret slemt i ansigtet. Det var en fuldvoksen golden retriever, som angiveligt skulle være den sødeste hund i byen. Jeg havde bukket mig ned for at klappe ham, men det kunne han åbenbart ikke lide og bed mig.” fortæller Kayla. ”Gennem hele mit liv har jeg været bange for hunde. Uanset størrelsen, alder eller racen, så var jeg bare skrækslagen”.

Kayla var utryg da hendes kæreste, Bruce, introducerede hende til en Grand Danois hundehvalp. Men hvalpen gav ikke Kaylas frygt mulighed for at ødelægge deres forhold, før det overhovedet startede. ”Jeg indså, at i takt med at hvalpen voksede, så lærte den mine vaner, frygt og regler at kende, og til trods for dette, ville den stadig gerne være min ven.” Hun kom til at elske Bruces hund, og et år senere adopterede hun endda sin egen hund.

”Mit liv har ændret sig fuldstændigt på grund af dette og jeg tror, at det er den bedste beslutning, jeg nogensinde har taget. Min lille hund, Odin, er snart tre år gammel. Han har været den bedste beslutning i Bruce og mit liv. Jeg elsker ikke bare ham, men alle hunde. Jeg er hende den skøre i hundeparken, der leger og kæler med alle hundene.”

At finde en ny passion i livet

Mød Dorie og Chloe

En enkelt beslutning kan ændre dit liv på en måde, du aldrig har forestillet dig. Da Dorie var på jagt efter den perfekte hund at dele sit hjem med, anede hun ikke at denne beslutning ville ændre hendes liv på så mange måder. ”Da jeg adopterede Chloe i en alder af 9,5 år, var jeg ikke klar over, at der var så stor en opgave og mening med at redde senior hunde. Jeg ville egentlig bare gerne have en ældre, mere afslappet hund.” forklarer Dorie.

”At adoptere en senior hund har fuldstændig ændret mit liv. Det har åbnet døre for et nyt fællesskab af venner gennem både sociale medier og i det virkelige liv. Jeg har fået mulighed for at lære folk om problematikken omkring senior hunde, der har brug for at finde et hjem samt hjælpe andre hunde.”

Eftersom Chloes tidligere ejer ikke længere kunne tage sig af hende, har Dorie startet en Instagram-profil om hundens dagligdag, så hendes tidligere ejer stadig kan følge med i hendes liv. Dorie siger, “Chloes Instagram blev hurtigt populær, og jeg blev mere aktiv inden for adoption og særligt adoption af senior hunde i takt med, at jeg lærte om problemet hermed. Da Chloes Instagram for nyligt rundede 100.000 følgere, donerede hun $5.000 til et plejeprogram for gamle og syge hunde – det er bare én af mange måder vores liv har ændret sig på sammen. Jeg blev faktisk så meget gladere af at gøre den slags gerninger, at jeg sagde mit job som grafisk designer op. Nu arbejder jeg hjemmefra, så jeg bedre kan fokusere min tid og energi på det arbejde, jeg laver med Chloe for adoptionshunde.

”Hjemmearbejdet har gjort det muligt for mig at adoptere endnu en hund, Cupid, som også er en senior hund. Vi bruger meget tid på at fortælle om vores mission om at adoptere senior hunde og oplyser særligt om problemet med gamle Chihuahuaer på internater – her ender de ofte, når deres ejere ikke længere har mulighed for at tage sig af dem. Før jeg fik Chloe, havde jeg ofte dårlig samvittighed over ikke at lave nok frivilligt arbejde. Nu føler jeg, at mit liv er fuldendt på alle måder.” siger Dorie.

Karriereskift

Kvinde i blå skjorte, der sidder udenfor, smiler, mens hun holder sin beagle.

Sarah og Woody

Ligesom Dorie, blev Sarah involveret i dyrevelfærd efter hun adopterede en hund fra et internat. ”Da jeg blev forflyttet til Raleigh, North Carolina begyndte jeg som frivillig på det lokale dyreinternat. Jeg skulle pleje en hund, indtil den blev adopteret af en familie, men kom til selv at adoptere en Beagle-blanding,” fortæller Sarah, som havde to hunde i forvejen, som hun havde taget med sig fra Connecticut.

”Så hvad ændrede sig i mit liv? Det gik op for mig, at jo mere jeg involverede mig i de her hunde og hele problemet med hjemløse hunde i USA, des mere personlig glæde fik jeg ud af det forhold, jeg fik med hundene og det arbejde, jeg kunne gøre for dem, hvilket et almindeligt marketing job aldrig ville kunne give mig. Så da jeg var midt i 50’erne, gjorde jeg et drastisk karriereskift, gik tilbage til skolebænken og uddannede mig til veterinærsygeplejerske i håbet om, at jeg en dag kunne komme til at arbejde på et stort internat. Alt sammen pga. den her lille Beagle-blanding, der rev i mit hjerte efter han vendte tilbage til internatet, fordi han var bange for at være indespærret.”

Sarah studerer nu på Miller-Motte College og er frivillig hos Saving Grace North Carolina og Carolina Basset Hound Rescue. Hun fortæller, ”Da jeg gjorde op, hvor jeg var i mit liv, gik det op for mig, at jeg har en forkærlighed for personer, der er involveret i internater og i pleje af dyr. Næsten alle de venner, jeg havde fået efter jeg forlod New York City i 2010, har jeg mødt gennem internatgrupper eller er familier til personer, der har adopteret nogle af de hunde, jeg har plejet. Det er meget personligt og motiverende. Da jeg traf beslutningen om at vende erhvervslivet ryggen, har jeg aldrig været lykkeligere. Jeg begyndte at studere og elsker hver dag på studiet; det er den mest fantastiske oplevelse, jeg nogensinde har haft.

Når jeg er færdig med studiet om to år, har jeg mulighed for at pakke mine tasker og mine hunde, og rejse lige derhen, hvor hundene har brug for mig. Og det er min plan indtil den dag, jeg dør.”

At komme videre efter et voldeligt forhold

Kvinde i grå sweater holder sin sorte og brune hund op.

Mød Jenna og Daeny

Livet ændrede sig dramatisk for Jenna, længe før hun adopterede en hund. ”Et år efter jeg afsluttede et voldeligt ægteskab, kæmpede jeg stadig med en masse mentale problemer. Nogle gange vågnede jeg i panik midt om natten, fordi jeg var bange for, han var i mit hjem. Jeg så mig konstant over skulderen, når jeg gik på gaden eller fór sammen ved selv den mindste lyd. Jeg led af invaliderende angst, depression og PTSD. Jeg tog både medicin og gik til terapeut, men det var stadig svært for mig at tage på arbejde. Jeg var destruktiv forklarer Jenna.

Hun blev foreslået at adoptere en hund, som kunne hjælpe hende med sin heling. ”Jeg syntes, det var den værste idé; jeg kunne jo ikke engang tage vare på mig selv.” Men Jenna adopterede en hvalp ved navn Daeny – opkaldt efter Daenerys fra ‘Game of Thrones’ – men Jenna kalder hende Dan. Med en ny hvalp i hjemmet ændrede livet sig med eet. ”Jeg stoppede straks med at ryge, fordi hun var så lille og jeg ikke ville risikere at gøre hende syg.” fortæller Jenna. ”Daeny var årsag til, jeg kom ud af sengen hver dag. Hendes små hyl for at komme ud om morgenen motiverede mig til at stå op. Og vi kom ikke bare ud af sengen. Dan var med mig overalt. Jeg opdagede, at jeg var begyndt at sove igennem om natten og ikke længere så mig over skulderen hele tiden. Mit liv ændrede sig til det bedre.”

Hunde har en fantastisk evne til at ændre vores liv på måder, vi aldrig havde troet. Dette er blot fire eksempler på, hvordan dét at adoptere en hund kan have stor indflydelse på ens liv og der findes uendeligt mange historier ligesom disse. Hvis du nogensinde har tænkt ”Min hund har ændret mit liv”, så husk at du også har har gjort en afgørende forskel i hundens liv. I har begge fundet jeres familie!

Contributor Bio

Erin Ollila

Erin Ollila

 

Erin Ollila er kæledyrsentusiast, som tror på ords betydning og hvordan et budskab kan informere og endda transformere modtageren. Hendes tekster kan findes overalt på internettet og på print. Kontakt hende på Twitter @ReinventingErin eller læs mere om hende på http://erinollila.com.

Relaterede Artikler