Det rigtige hundelegetøj

Published by
Læse tid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Dog and peopleHunde elsker at lege, både med deres ejere og med dem selv. Legetid er en vigtig mulighed for at motionere, få mental stimulering og knytte bånd med dig. Det er derfor meget vigtigt for deres underholdning og sikkerhed, at du forsikrer dig, at du har det rigtige legetøj.

Sikkerhed først

Forsikr dig at det legetøj, du giver din hund, har den rigtige størrelse. Legetøj, der er for småt, kan blive slugt, kan medføre kvælning og skader i mave og tarme. Vær også forsigtig med snore, bånd og elastikker, da de kan være interessante for en nysgerrig hund, men aldrig vil være godt legetøj.

Alle slags legetøj der kan blive tygget i stykker (som plastikøjne eller et tøjdyr) bør undgåes. Den gyldne regel med ETHVERT legetøj er, at når det begynder at gå i stykker eller gå i opløsning, skal det erstattes med et nyt.

Fang!

En tennisbold er et klassisk hundelegetøj. Den hopper og er god at tygge på og kan nemt blive kastet. Frisbee's er også et fantastisk legetøj til din hund, hvis den kan lide at lege fangst. Når du køber en frisbee, skal du kigge efter dem i blød gummi eller stof. De flyver måske ikke så langt, men er blidere for din hunds mund og tænder.

Det, der kan blive et endnu mere interessant kastelegetøj, er noget, der hopper uregelmæssigt. Det at hunden ikke kan forudsige, hvor bolden hopper hen, er endnu mere underholdende. Fx solide gummibolde eller bolde med en tyk hale af snor hopper og ruller uregelmæssigt.

Generelt er tykke stykker gummilegetøj et godt valg, da de kan kastes, tygges på og rulles rundt. En god måde at holde din hund beskæftiget et stykke tid, er at anbringe godbidder inden i et hult stykke legetøj. Han må lirke, rulle og tygge på legetøjet, før han får hele godbidden ud. Dette kan være en meget opmuntrende aktivitet for din hund og samtidig god underholdning for dig!

Pib, pib!

Legetøj med pibelyde kan være meget sjove for hunde. De fleste er tilfredse bare med at tygge på legetøjet og få det til at pibe, men de fleste synes, de skal tykke tingen, der laver lyd ud, så vær sikker på at pibeventilen sidder godt fast indeni pivdyret. Som altid, hvis legetøjet begynder at gå i stykker, skal det erstattes.

Nogle hunde kan lide bløde tøjdyr. De vil pleje den, bære den rundt, sidde på den og slikke på den. Legetøj som kan vaskes i vaskemaskinen, er ideelt. De bedste tøjdyr er dem, du kan købe i en dyrehandel eller hos din dyrlæge.

Legetøjet varer længere, hvis du ikke tager alle frem på en gang. Giv kun hunden et lille udvalg og byt dem ud hver anden uge. På denne måde er legetøjet altid nyt for din hund. At gemme legetøjet for din hund er en anden god måde at overraske ham på og vedholde hans interesse for dem.

Relaterede Artikler