Sådan bygger du din egen foderstation til din hund

Published by
Læse tid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Er du klar til at opgradere skålen på gulvet til et specialdesignet foderområde? Disse forslag til et byg-selv foderstation hjælper dig med at finde de materialer, du skal bruge for at lave et område, der matcher din personlige indretning og som er lige så unikt som din firbenede ven.

Materialer

Udover selve foderet består en foderstation af tre dele:

  1. Madskåle
  2. Beholder til opbevaring af foder
  3. En måtte

Du kan selvfølgelig godt gå ud og købe alt dette (og bruge en masse penge på ting, der matcher din indretning), men du kan også vælge at lave nogle af tingene selv. Visse ”upcycling” materialer giver mulighed for at sammensætte en foderstation, der er funktionelt og unikt uden, at du skal tømme opsparingen. Et godt sted at starte er hos din lokale genbrugsforretning, hvor du kan gå på jagt efter beholdere i rustfrit stål eller porcelæn. Hold også øje med yogamåtter, bogstav-klistermærker i vinyl, målebægere eller store metalbeholdere, - bare sørg for, at det er lavet i et materiale, der er sikkert at servere foder i. Så snart du har samlet alle delene, er du klar til at udfolde dig kreativt.

Se og mærk

Nu skal du til at beslutte dig for, hvordan du vil designe dine madskåle. Sprittuscher kan bruges til at personliggøre porcelænsskåle. Husk blot at lade det tørre i to timer og kom dem derefter i ovnen i to timer ved 110 grader for at sikre dig, at designet holder, når din hund begynder at bruge dem (undgå at skrive/tegne på indersiden af skålen, lad det tørre ind en dag mere og vask dem før brug). Hvis du bruger skåle i rustfrit stål derimod, kan du personliggøre dem med bogstav klistermærker i vinyl, som holder længe på trods af rengøring.

Lav din egen måtte

Næste trin er også det første, der skal bruges til foderstationen. Yogamåtter, gamle som nye, bidrager med perfekt komfort og underlag til din hunds foder- og vandskål. Disse findes heldigvis i mange forskellige farver og designs, hvoraf de fleste har den perfekte størrelse og slidstyrke til et foderområde. Det bedste ved det her? Du kan klippe måtterne i forskellige former, såsom et kødben og på denne måde gøre området helt unikt og samtidigt beskytte dine gulve mod spildt foder og vand (du ved nok, at hunde ikke altid er de mest sofistikerede middagsgæster).

Stilfulde opbevaringsmuligheder

Hundefoder og godbidder bør altid opbevares i deres originale emballage eller i rene metalbeholdere. Beholdere lavet af plastik eller gummi kan medføre ændring i smagen og duften af foderet. Derfor er det mest optimalt at anvende metalbeholdere, hvis yderside kan blive malet og anvendt til at opbevare foder og godbidder i dit foderområde. Sørg for at opbevare det uden for din hunds rækkevidde, så den ikke får fat i foderet. Du kan bruge en dymo-maskine, så du kan kende forskel på beholderne og deres indhold. Find mere inspiration til din foderbeholder på internettet.

De sidste detaljer

Når alt er klart, kan du nu sammensætte det til en unikt foderstation, der både er sjovt og funktionelt. Det behøver hverken koste en masse tid eller penge at lave en foderstation, som din hund kan glædes over i mange år, og som du med stolthed kan vise frem til både to- og firbenede.

Bidragyder Bio

Chrissie Klinger Bio Photo

Chrissie Klinger

Chrissie Klinger er underviser, mor og hundeejer med passion for et sundt liv og miljøvenlig livsstil.

Relaterede Artikler