Hjælp mennesker med selskabshunde

Published by
Læse tid

Hunde har længe været anvendt i terapi, faktisk helt tilbage fra det 18. århundrede i England. I dag er anvendelsen blevet mere etableret, og dyr som for eksempel heste, katte, kaniner og naturligvis hunde bruges i mange situationer.

Dyreassisteret terapi er egentlig en form for fysioterapi, ofte relateret til psykosocial adfærd. Det er med andre ord en måde at anvende hunde på for at hjælpe mennesker med at blive mere socialt bevidste og hjælpe dem med at udvikle finmotoriske færdigheder.

Børnehospitaler og plejehjem er steder, hvor specialtrænede hunde ofte inddrages. Da hunde kan hjælpe mod følelser som ensomhed og depression, er de særdeles gavnlige for følsomme patienter. At have en rar hund at lege med kan være en meningsfuld aktivitet, der kan hjælpe mennesker med tendens til apati. Det er oven i købet sjovt!

Samtlige hunde, der anvendes i dyreassisteret terapi, udvælges ud fra temperament og ikke efter race. Enhver hund, der er god sammen med mennesker, kan blive en terapihund efter den rigtige træning. Hundene skal acceptere at blive aet og rørt ved på en klodset måde. I nogle tilfælde vil hunden ligge på en patients seng eller endog en kørestol. De skal derfor kunne sidde stille i situationer, der kan være ukomfortable.

Hundene skal også have et godt helbred, både fysisk og mentalt. Det er vigtigt at give alle hunde den rigtige ernæring, derfor har Hill’s et komplet udvalg af ernæring til at holde din hund sund, uanset om den er lille eller stor, gammel eller ung.

Har du en historie om dyreassisteret terapi? Så del den med os på Facebook!

Relaterede Artikler

 • Hvor gammel skal hvalpen være?

  Hvis en hvalp tages fra sin mor og sine søskende for tidligt, kan den komme til at mangle nogle vigtige adfærdsmæssige og følelsesmæssige stadier.
 • How Search & Rescue Dogs Contribute to Our Society

  180680638 Dogs, in addition to being great household pets, play an important role in other areas of our society. The SAR dogs are invaluable in many disaster situations, with some experts estimating that one dog can do the same amount of work as more than 20 people.
 • Knowing the Life Stages of Your Large Dog

  Knowing the age of your dog is particularly important in large breed dogs because they can be more susceptible to developmental bone and joint disease.
 • Tips for Taking Great Pictures of Your Dog

  180680638 Every pet parent wants to capture the many moments in their dogs life; learn how to make the most of those moments by taking the perfect picture.

Relaterede Produkter

 • Hill's™ Science Plan™ Hund Voksen Lam med Ris

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153 Canine Adult Lamb and Rice er sammensat til at styrke fordøjelsessystemet og muskelmassen. Med klinisk dokumenterede antioxydanter og letfordøjelige ingredienser som lam.
 • Hill's™ Science Plan™ Hund Voksen med Oksekød

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Delicious Beef er sammensat til at bevare muskelmassen og sunde vitale organer. Med klinisk dokumenterede antioxydanter, proteiner, der ikke feder og omega-3 fedtsyrer.
 • Hill's™ Science Plan™ Hund Voksen med Kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Savoury Chicken er sammensat til at bevare muskelmassen og sunde vitale organer. Med klinisk dokumenterede antioxydanter, proteiner, der ikke feder og omega-3 fedtsyrer.
 • Hill's™ Science Plan™ HValp Mini Kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Mini er sammensat til styrke immunforsvaret og bevare bevægelsesfriheden hos hvalpe, der foretrækker mindre bidder. Med klinisk dokumenterede antioxydanter og DHA.