Hvor gammel skal hvalpen være?

Hvor gammel skal hvalpen være?

Hvis en hvalp tages fra sin mor og sine søskende for tidligt, kan den komme til at mangle nogle vigtige adfærdsmæssige og følelsesmæssige stadier. Som hovedregel er det ideelt at tage hvalpen fra moderen, når den er imellem otte og ni uger gammel. Men lad være med at tage hvalpen med ud i den store, vide verden før syv dage efter dens anden vaccination, når den er omkring 13 uger gammel. På det tidspunkt skal du forsigtigt præsentere hvalpen for andre mennesker og hunde og vænne den til trafik. Se artiklen om socialisering, hvor du finder gode råd om emnet.

Husk: Uanset hvor du får hvalpen fra, vil en af dine første opgaver være at aftale tid hos dyrlægen til en helbredsundersøgelse for at sikre dig, at hvalpens tilstand er, som den skal være. Husk også, at det at købe en hvalp er mere end en økonomisk investering, det er også en følelsesmæssig oplevelse. Nogle undersøgelser og lidt omtanke nu betaler sig for jer begge i fremtiden.

Relaterede kattepleje artikler

  • Hjælp mennesker med selskabshunde | Hill's Pet

    Hunde har længe været anvendt i terapi, faktisk helt tilbage fra det 18. århundrede i England. I dag er anvendelsen blevet mere etableret, og dyr som for eksempel heste, katte, kaniner og naturligvis hunde bruges i mange situationer.
  • Det rigtige hundelegetøj | Hill's Pet

    Hunde elsker at lege, både med deres ejere og med dem selv. Legetid er en vigtig mulighed for at motionere, få mental stimulering og knytte bånd med dig.