Hill's Transforming Lives

KATTES URINVEJSSYGDOMME LIVSLANG
BEHANDLING FOR
EN LIVSLANG
TILSTAND

Urinvejssygdomme hos katte er ofte en livslang tilstand der kræver livslang behandling. Mange af disse tilstande kan udløses af stress eller andre miljøfaktorer, som kan give problemer mellem katte og deres ejere. Heldigvis kan kattefoder der støtter urinvejene spille en vigtig rolle i håndtering af disse tilstande, da de hjælper med at reducere risikoen for fremtidige uheld og få katten tilbage i deres kattebakke.

Som en del af en omfattende plejeplan er det vigtigt at katten har et roligt hjemmemiljø og kattefoder der støtter urinvejene, som kan hjælpe kattene tilbage til deres hverdag, så de kan være sammen med deres familie.

"HVORFOR TISSER MIN KAT ALLE VEGNE?"

FORSTÅ EN MISFORSTÅET TILSTAND

Ofte når katte urinerer uden for deres kattebakke, tror mange det er et adfærdsproblem i stedet for et medicinsk problem. Dette er en af grundende til at urinvejsproblemer ofte er blandt en af de mest misforstået sundhedsproblemer hos katte. Uheldigvis kan disse problemer gå ud over forholdet mellem selv de mest kærlige katte og deres ejere. Det er derfor vigtigt at kunne genkende symptomerne på hvornår din kat har urinvejssygdomme, så du kan tage en mere informeret beslutning om deres urinveje og sundhed.

SPOT SYMPTOMERNE PÅ DIN KATS URINVEJSSYGDOMME

Lige så stressende som din kats urinvejssygdomme er for dig, lige så smertefulde kan de være for din kat. Fordi katte ofte lider i stilhed når de har urinvejssygdomme, kan de kæmpe med dem i lang tid før nogen bemærker det og får diagnosticeret tilstanden. Her er nogle vigtige tegn du skal være opmærksom på, hvis du mistænker at din kat har en urinvejssygdom.

UHELD INDE I HUSET
UHELD INDE I HUSET

Hvis din voksne kat ofte har uheld eller tisser underlige steder, kan dette være et af flere almindelige symptomer på urinvejssygdomme, der ofte kan håndteres i samarbejde med din dyrlæge.

HYLEN DIN KAT NÅR DEN TISSER
HYLEN DIN KAT NÅR DEN TISSER

Hvis din kat har svært ved at tisse eller laver lyde der tyder på at den har ondt, når den er på kattebakken, kan dette være et tegn på felin idiopatisk cystitis (FIC), som er blæresten hos katte eller urinrørs obstruktion (urinstop).

BLOD I URINEN
BLOD I URINEN

Bestil en tid hos din dyrlæge hvis du opdager blod i din kats kattebakke eller urin. En kat der tisser blod er et alvorligt tegn på FIC, blæresten hos katte eller urinstop, alle tilstande der skal tages hånd om hurtigt.

HYPPIG URINERING
HYPPIG URINERING

Hvis din kat tisser små mængder og bruger mere tid i kattebakken end normalt, kontakt din dyrlæge omkring dine bekymringer med det samme. Det kunne være et symptom på urinstop, som er et medicinsk nødstilfælde.

GET THE TIPS YOU NEED TO HELP YOUR CATSign up to receive ongoing information to help manage your cat’s urinary issues.

Sign Up Now

ALMINDELIG URINVEJSSYGOMME HOS KATTE

ALMINDELIG URINVEJSSYGOMME HOS KATTE

Selvom mange tror at urinvejsinfektioner er årsagen når katte har problemer med urinvejene, er der andre mere sandsynlige tilstande der kan påvirke din kat - alt fra blæresten til obstruktioner til FIC, som udgør 85% af symptorne fra de nedre urinveje hos katte. Alt efter din kats diagnose, kan behandlingen variere fra kat-til-kat, men kattefoder der støtter urinvejene er en vigtig del af den længerevarende håndtering af fremtidige urinvejssygdomme.

HÅNDTERING AF DIN KATS URINVEJSPROBLEMER

Når det kommer til urinvejssygdomme er der ikke en løsning der passer til alle. Det er derfor vigtigt at du samarbejder med din dyrlæge om at finde ud af hvad der er bedst for din kats unikke behov.

Generelt kan katte der er diagnosticeres med en urinvejssygdom, have glæde af en omfattende behandlingsplan, der kan indeholde af alt fra foder der støtter urinvejene til medicin, og endda operationer, hvis nødvendigt. Men husk at selv med den bedste behandling, kan nogle katte have tilbagevendende symptomer og episoder.

ERNÆRING
ERNÆRING

For de fleste urinvejssygdomme er ernæring en fast del af behandlingen, da det kan hjælpe med at reducere risikoen for fremtidige episoder. Foder der støtter urinvejen til katte vil minimere deres optag af nogle mineraler som calcium, fosfor og magnesium, som kan forårsage krystaller i urinen. Noget foder er også lavet til at hjælpe katte og hunde der har tendens til stress, så der er mindre risiko for at forårsge en episode med et urinvejssygdom.

MILJØ
MILJØ

Det er ikke unormalt at stress i miljøet kan forårsage en urinvejssygdom. Du kan hjælpe en stresset kat, ved at give dem et roligt hjemmemiljø, sørge for et kradsetræ og klatreområder og simpelthen ved bare at give dem ekstra kærlighed og nus.

MEDICIN
MEDICIN

Alt efter hvad din kats unikke behov er, kan det være din dyrlæge udskriver medicin for at hjælpe din kat igennem en akut episode. Typisk er medicinen for at håndtere smerte der er associeret med deres tilstand, imens du får dem tilbage på rette spor med det rette foder og et beriget miljø.

VÆRKTØJER OG TIPS

Urinvejslidelser hos katte er ofte vanskelige at håndtere, og der forskes stadig meget i disse komplicerede tilstande. For yderligere viden om din kats helbred - og for at hjælpe den med den bedst mulige pleje i fremtiden - læs disse nyttige råd fra vores team af dyrlæger.

  • Sådan fjerner du lugt og pletter forårsaget af katteurin

    Katte tilfører vores liv utroligt meget glæde- men de pletter og lugte der også følger med i pakken som katteejer, kunne vi godt undvære. Heldigvis kan du selv lave en pletfjerner af simple ingredienser.
  • Soiling Indoors

    Spraying can be the sign of a larger urinary health issue for cat. Learn what it means and what you can do to help remedy it.
  • KATTES URINVEJSSYGDOMME

    Urinvejssygdomme hos katte er ofte en livslang tilstand der kræver livslang behandling.

Kilde: 1Lekcharoensuk C, Osborne CA, Lulich JP. Epidemiologic study of risk factors for lower urinary tract diseases in cats. J Am Vet Med Assoc. 2001;218(9):1429-1435.

Spørg din dyrlæge om ernæring til urinvejene og hver et skridt foran for det bedste liv

FIND EN DYRLÆGE