Vores historie

Vores historie

I slutningen af 1930'erne rejste en ung blind mand ved navn Morris Frank rundt i USA sammen med førerhunden Buddy for at fortælle om Seeing Eye®-organisationen. Hans hund, som var en schæfer, led af nyresvigt, og Morris Frank bad dr. Mark Morris Sr. om hjælp. Dr. Morris mente, at Buddys sygdom skyldtes dårlig ernæring og udviklede derfor et nyt foder i sit køkken sammen med sin kone, Louise Morris. Louise og tre andre kvinder fortsatte med at lave foderet i Morris-familiens kælder og opbevarede det i glas. Raritan Ration B var forløber for Hill's Prescription Diet k/d Canine og er udviklet til hunde med nyresvigt og nyreinsufficiens.

Dr. Morris sendte foderet med posten til Morris Frank, der stadig rejste rundt i landet med Buddy. Ofte var glassene dog gået i stykker under forsendelsen. Morris Frank sørgede for at bestille flere tusinde dåser og en håndbetjent dåsepåfyldningsmaskine til levering hos dr. Morris. Personalet hos dr. Morris begyndte herefter at fylde foderet på dåser.

Et nyt partnerskab

I 1948 indgik dr. Morris aftale med Burton Hill fra Hill Packing Company i Topeka, Kansas, om dåsepåfyldning af foderet under det nye navn Canine k/d og gav Hill licens til at producere hans hunde- og kattefoder.

I de efterfølgende år blev samarbejdet mellem dr. Morris og Hill Packing Company til Hill's Pet Nutrition. Virksomheden blev ved med at vokse, og produktionen af Prescription Diet produkter blev suppleret med terapeutisk hunde- og kattefoder. I 1951, da der var udviklet fire forskellige varianter af Prescription Diet hundefoder, grundlagde Dr. Morris et forskningslaboratorium i Topeka.

Sønnen afstifteren, dr. Mark Morris Jr., fortsatte med at bidrage til udvidelse af Hill's Pet Nutrition over de næste mange årtier. Den unge dr. Morris blev klar over, at der var behov for hunde- og kattefoder af konsekvent høj kvalitet til brug ved forskning. På den baggrund udviklede han et foder til sunde hunde og katte. I 1968 begyndte dyrlæger og andre i veterinærsektoren at sælge foderet under navnet Hill's Science Plan. Sortimentet er siden blevet udvidet løbende, og der findes nu mere end 50 varianter af hunde- og kattefoder, som er sammensat til forskellige livsstadier og særlige behov hos sunde hunde og katte.

Hill's i dag

Colgate-Palmolive Company opkøbte Hill's Pet Nutrition i 1976. I dag sælges Hill's hunde- og kattefoder i 86 lande rundt om i verden. Firmaets omsætning nåede 1 milliard amerikanske dollars i 1999 og stiger hvert år. Dyrlæger over hele verden anbefaler og fodrer deres egne hunde og katte med Hill's produkter i højere grad end noget andet foder.

På Hill's Pet Nutrition center i Topeka, Kansas, arbejder en stab af dyrlæger og autoriserede specialister i ernæring og intern medicin sammen med hunde og katte om at udvikle nærende og velsmagende hunde- og kattefoder. Hver hund eller kat har et team, som sørger for, at den har rene og rummelige omgivelser med plads til at bevæge sig, en agilitybane og kammerater. Centeret huser også et dyrehospital, som er certificeret af American Animal Hospital Association (AAHA) – og lever op til de højeste standarder for smådyrshospitaler i dag.

Hill's Pet Nutrition fortsætter i dag det arbejde, der blev påbegyndt i 1939 af en bemærkelsesværdig dyrlæge. Vores Prescription Diet, Science Plan og Ideal Balance foder indeholder ernæring til hunde og katte af højeste kvalitet.

® Seeing Eye er et varemærke, der ejes af Seeing Eye.