Sådan finder du den bedste hundesele

Published by
Læse tid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Uanset om du er en ny hundeejer til en hvalp, der skal trænes eller en erfaren hundeejer, der leder efter en måde at forbedre dine gåture, kan det være svært at finde en god hundesele. Start med at fokusere på disse ni kvaliteter, hvorefter du nemt vil kunne finde den perfekte sele, der giver din hund de bedste gåture.

1. Forbinder korrekt

Begræns mængden af hundeseler du kan vælge imellem, ved at beslutte dig for, hvor du vil fastsætte din hundesnor til selen. Husk på at ifølge VetStreet findes der to hovedtyper: de seler, der fastgøres foran eller bagpå. Hvilken du vælger at bruge, afhænger af din hund.

Hundeseler med spænde foran, bagpå eller halsbånd?

Hundeseler med spænde foran giver dig mere kontrol over din hunds adfærd, men det er ikke altid nok til vilde hunde. Den kan også vikle sig sammen under din hunds forben. Hundeseler med spænde bagpå mere behagelige for din hund, nemme at sætte på og beskytter nakken. Du har dog ikke nær så meget kontrol over din hund, som hvis spændet sidder foran.

Begge typer er dog stadig at foretrække i forbindelse med træning, frem for et halsbånd med snor i, da de beskytter nakken bedre.
Hvis du er i tvivl om, hvad der er bedst for din hund kan du spørge din dyrlæge til råds.

Hvis du vælger en sele, bør du være opmærksom på, at seler med spænder i siderne er blevet meget populære til hunde der trænes, da de nænsomt og konstant fører hunden i den rigtige retning under gåture. Hundeseler der spændes til snoren på midten af ryggen, kan ofte få hunden til at trække. Så selvom det hjælper dig med at kontrollere din hund bedre end en typisk snor, vil det belaste dig mere.

Våd hund løber langs stranden med snor

2. Mål op

Uanset hvor selen fastgøres er det vigtigt at afgøre, hvor tyk den skal være. Her er det en god ide at måle din hund for at kunne vurdere størrelse og tykkelse. Husk også at tjekke tilpasningen løbende, hvis din hund er i voksealderen.

3. Er polstring nødvendigt?

Hvis din hund er en korthåret race, kan det være en god ide at vælge en polstret sele, så huden ikke generes.

4. Den skal opfylde dine behov

En af de bedste måder at finde den rette sele på, er at besøge en dyrehandler, der tillader dig at prøve forskellige seler på din hund, før du køber dem. De fleste butikker har masser af distraktioner, der fanger din hunds interesse. Det er derfor det perfekte miljø til at afprøve, om de forskellige seler kan tøjle din hund. Hvis din hund samtidigt er meget begejstret, vil du også kunne vurdere, hvor let det er at få selen af og på.

5. I det lange løb

Det er vigtigt at vurdere, hvordan selen vil tilpasse sig, når din hund bevæger sig. Når du har givet din hund selen på, bør du justere den og holde godt øje med, hvordan din hund reagerer og bevæger sig, når du går tur med den efterfølgende. Tjek også hvilket materiale selen er lavet af; hvis materialet virker billigt, er der en stor risiko for det vil slides hurtigt og forringes over tid.

6. Tænk over, hvad der er bedst

Hvis du og din hund går ture tidligt om morgenen, eller sent om aftenen, kan en sele med reflekser være de ekstra penge værd. Reflekserne gør jer synlige i trafikken og sikrer både din og din hunds sikkerhed.

7. Det perfekte match

Alle har en hundesnor som de bruger til forskellige udflugter, men vær sikker på din sele kan fungere med din hundesnor. Du kan også være nødsaget til at ændre længden på din snor, baseret på hvor meget kontrol selen giver dig, når snoren er fastspændt til selen.

8. Flere hunde

Hvis du går med flere hunde ad gangen, kan du have behov for en sele, der fungerer til en snor til flere hunde. Nogle hundeejere køber en sele med et spænde på venstre side og en anden sele med et spænde på højre side. Hertil køber de en Y-formet snor, så de kan gå med to hunde af samme størrelse på samme tid, men én snor. Andre hundeejere, der ejer en lille og en stor hund, vælger at købe to forskellige seler og snore, afhængigt af deres individuelle behov.

9. Materialet

Husk at rengøre selen, specielt dem af stof med polstring. Nogle hundeejere foretrækker læder, da det kan poleres. Andre hundeejere foretrækker nylon, da det hurtigt og nemt kan vaskes. Din hunds størrelse og eventuelle allergier spiller ind i forhold til, hvilket materiale der er det bedste.

Tilpasset jeres behov

Når du har fundet den bedste sele til din hund, skal du være sikker på, at den får den bedste ernæring til en aktiv livsstil. Sørg også for at din hunds led er sunde og stærke, så I undgår skader i forbindelse med lange vandreture. Hvis du bemærker, at din hund sænker farten, eller hvis den ser ukomfortabel ud, skal du konsultere din dyrlæge. Din dyrlæge kan rådgive om en ny hundesele eller et nyt foder vil hjælpe, således at i begge kan fortsætte med at nyde jeres gåture.

Forfatterbiografi

Chrissy Klinger Forfatter Biografi Billede

Chrissie Klinger

 

Pædagog, forfatter og mor til to børn, tre hunde og tre katte, der lever en aktiv og miljøvenlig livsstil.

 

Relaterede Artikler