Hunde myter– hvilke er sande?

Published by
Læse tid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Vær bekendt med fakta for at tage dig bedst muligt af din hund.

Om det gælder et råd fra din nabo eller noget, du har læst på internettet, kan myter omkring hunde lede dig i en forkert retning. Her er nogle fakta omkring typiske myter:

Min hunds næse er varm og tør

Katte har ni liv… hvad med hunde?
Selvom vi måske ville ønske, at hunde havde ni liv, så har de kun ét. For at sikre, at din hund har et langt, sundt og lykkeligt liv, er det vigtigt at konsultere din dyrlæge regelmæssigt. Din hund har brug for årlige sundhedstjek, vaccinationer, tandundersøgelser og ernæringskonsultationer præcis som mennesker. Du bør ikke kun tage din hund til dyrlægen, når den er syg.

Min hund tager ikke skade af at få et par godbidder ved bordet
Vidste du, at en lille smule cheddarost for en lille hund på 10 kg svarer til at vi spiser halvanden chokoladebar? Godbidder ved bordet er tomme kalorier for hunde. De har brug for et foder til deres specifikke livsstadie og specifikke behov for at forblive sunde.

Hunde logrer med halen, når de er glade
Hunde logrer med halen af mange årsager og de mest almindelige årsager er, at de enten er glade eller nervøse. Hvis du lærer at aflæse, hvad din hund forsøger at fortælle dig, uanset om den er stor eller lille, vil det bidrage til at styrke jeres forhold.

Min hund får nok motion ved at blive lukket ud i haven
Hunde har brug for mental stimulering lige så meget som fysisk aktivitet. Hvis du blot efterlader din hund alene i haven, får de sandsynligvis ikke nok af hverken det ene eller det andet. Derfor er det vigtigt at gå tur med dem, lege apport eller løbe en tur sammen. Hunde af forskellige størrelser kan have forskellige aktivitetsbehov. Dette vil ikke bare gøre dem gladere og sundere hunde, men det vil også styrke jeres forhold.

Min hunds snude er varm og tør. Betyder det, at den er syg?
Hvis din hunds har en tør snude, betyder det, at din hund har en tør snude. Måske er den lige vågnet eller lignende. Men en tør snude har intet at gøre med hundens sundhed. Fokusér på det ualmindelige for at opdage tegn på eventuelle problemer. Ring til din dyrlæge hvis du bemærker hævelse, vejrtrækningsbesvær eller hvis din hund snotter i mere end et par dage.

Kan en hund se forskel på hvilken farve t-shirt man har på?
Det afhænger af hvilken hund, du spørger. Hunde kan godt se forskel på farver, men ikke lige så godt som mennesker. Så du bør ikke spørge dem om moderåd. Fakta er, at forskellige typer hunde har tendens til at se forskellige farver. Farve er blot én af mange visuelle signaler, som hunde kan opfange fra deres miljø. Lysstyrke, bevægelse og kontraster hjælper også en hund med at opleve verdenen omkring dem.

Hyppige bade får hunde til at dufte dejligt

Hyppige bade får hunde til at dufte god. Men kan det også medføre skællende pels?
Det kan det helt sikkert. Så lad os undgå tør hud. Hold bade på et minimumsniveau og sørg for, at du kun bruger sæbe, der er lavet specifikt til hunde. Shampoo til mennesker kan irritere hundes hud. Hvis du følger disse råd, men stadig oplever skæl, når din hund ryster sig, bør du tale med din dyrlæge for at sikre, at din hund får det korrekte foder.

Hjælper det på sårhelingen, når hunde slikker sig?
Ja, til en vis grad. En lille mængde slikken kan hjælpe med at holde såret rent, men ekstrem slikken kan faktisk nedsætte helingsprocessen. Det kan også medføre yderligere skade på såret og infektioner. Du bør også være opmærksom på, at slikken kan blive til en dårlig vane, som kan være svær at vænne hunden af med. Så hvis du mistænker, at det er ved at blive for meget bør du forsøge at aflede hundens opmærksomhed.

Det er for fjollet at børste tænder på en hund.
Rutinemæssig tandbørstning af din hunds tænder er ikke kun med til at forbedre dens ånde, det nedsætter også risikoen for at udvikle tandsygdomme og kan give dig mulighed for at opdage, hvis der opstår noget usædvanligt med tænderne eller tandkødet. Derfor er det en god ide at børste din hunds tænder regelmæssigt. Spørg din dyrlæge til råds for at komme godt i gang.

Når hunde forsluger sig i græs som var det spaghetti bolognese, betyder det så, at de er syge?
Selvom der findes utallige teorier omkring græsindtag hos dyr, har dyrlæger ingen gode forklaringer på dette. Men videnskaben foreslår en fantastisk forklaring: Dyr kan måske bare godt lide at spise græs. Så du skal ikke gå i panik, hvis din hund smager på din græsplæne indimellem. Hvis det derimod udvikler sig til et dagligt festmåltid, bør du kontakte din dyrlæge.

Hvis man tilsætter hvidløg til hundens foder, vil det hjælpe mod indvoldsorm?
På ingen måde. Glem, at du nogensinde har hørt dette. Udover at give din hund indtrykket af, at du er en italiensk gourmet kok, vil hvidløg i foderet ikke hjælpe. Faktisk kan hvidløg derimod være direkte giftigt for din hund.

Relaterede Artikler