Hill's Transforming Lives

FORSTÅ FODER- OG
MILJØBETINGEDE
ALLERGIER HOS
HUNDE

Det er nemt at opfatte kløen og kradsen som normal adfærd hos hunde, men det er ikke normalt. Det kan være tegn på en unormal reaktion i hundens krop over for bestemte allergener – i mange tilfælde miljøbetingede og sjældnere over for specielle fødevarer.

Denne kradsen, der ofte skyldes hududslæt, kan medføre tør hud hos hunde og anden irritation, så huden kommer til at se rød eller skællet ud. Uanset hvordan hudallergi hos hunde viser sig, er det normalt en meget ubehagelig tilstand for din hund, der kan holde den oppe hele natten og irritere dens allerede sensitive hud.

Heldigvis kan du med den rigtige kombination af hundefoder til hudallergier og medicin hjælpe din hund, så den får mindre kløe og en sund hud.

Sign upto receive ongoing information to help manage your dog’s urinary issues.

Get Started

Miljøbetinget allergi hos hunde

Noget af det vanskeligste på din hunds vej til helbredelse er at finde ud af, hvad der forårsager den allergiske reaktion. I de fleste tilfælde skyldes hudallergier dog bestemte stoffer i miljøet. Disse kan håndteres med en holistisk behandling bestående af medicin, der hjælper med at mindske de umiddelbare symptomer, og ernæring til effektiv langsigtet pleje.

Almindelige årsager til hudallergier hos hunde
græs ikon
Græs
Støvmider ikon
Støvmider
pollen ikon
Pollen
lopper ikon
Lopper

Foderallergier hos hunde

Foderallergier hos hunde er i virkeligheden ikke særlig almindeligt – faktisk har kun 10% af hunde med allergi ægte foderallergi! I disse sjældne tilfælde kan nogle hunde opleve reaktioner over for bestemte ingredienser, og de identificeres ved hjælp af eliminationsforsøg, der foretages af dyrlægen. Det bedste hundefoder til hudallergier er et diætetisk hundefoder med hydrolyseret protein eller ét nyt protein, som det er usandsynligt, at din hund reagerer over for.

Nyt protein

Unikke proteiner, der ikke normalt findes i hundefoder Dette reducerer risikoen for negative foderreaktioner eller miljøbetingede reaktioner.

VS
Hydrolyseret protein

Protein, der nedbrydes i så små dele, at immunsystemet ikke kan opdage dem.

De mest almindelige foderallergier hos hunde
kylling ikon
Kylling
oksekød ikon
Oksekød
mejeri ikon
Mejeri produkter

Opdag symptomerne på din hunds allergier

Tør, kløende hud er bare et af mange symptomer, der kan være tegn på, at din hund har et større problem på grund af miljøbetingede allergier. I sjældne tilfælde kan det også være tegn på foderallergier hos hunde. Når din hund oplever unormale reaktioner som disse over for bestemte allergener, kan de opleve ubehag, der får dem til at kradse sig. Desværre irriterer det ofte huden yderligere og forøger hundens ubehag.

Her er nogle af de symptomer, du skal være på udkig efter, hvis du har mistanke om, at din hund har allergi:
  • Røde områder, pletter eller knopper
  • Områder med løse hudflager eller skæl
  • Hårtab
  • Sårskorper eller fortykket hud
  • Kløe, kradsen, slikken og gnubben
  • Dårlig lugt fra huden
  • Fordøjelsesproblemer
  • Løbende øjne og næse

Det kan føles frustrerende at finde ud af, hvordan du kan hjælpe din hund med tør hud og andre hudproblemer, og behandlingen kan variere fra tilfælde til tilfælde, afhængigt af din hunds diagnose. Men generelt kan en kombination af diætetisk ernæring, der er med til at lindre dens symptomer og give langsigtet pleje samt medicin ordineret af dyrlægen, hjælpe med at forhindre opblussen af hudallergi.

Håndtering af din hunds allergier

Ingen kan lide at se deres hund klø sig hele tiden og have det dårligt, og mange hundeejere forsøger desperat at finde ud af, hvordan de skal behandle deres hunds tørre hud eller de andre tilstande, der normalt opstår i forbindelse med allergier. I dit forsøg på at hjælpe din kløende hund med dens ubehag forsøger du dig måske med hundeshampoo til tør hud eller sågar husråd til hunde med kløende hud. Men det bedste du kan gøre, er at tale med din dyrlæge, der kan give dig en enkel, men omfattende løsning bestående af hundefoder til hudallergier og visse typer medicin til hurtig lindring. Den rette ernæring kan medvirke til sund hud indefra og hjælpe med at lindre din hunds symptomer hurtigt og på lang sigt.

Husk – ligesom mennesker er alle hunde unikke, og den bedste løsning er at håndtere din hunds specifikke behov sammen med dyrlægen. Selv med behandling kan nogle hunde have symptomer, der blusser op igen og som kræver justeringer undervejs. Her er din dyrlæge en god hjælp til håndtering af din hunds hudallergier.

Hvis du ikke ved, hvad der er årsag til din hunds allergier, men ønsker et foder, der kan hjælpe med at håndtere opblussen, skal du spørge dyrlægen til råds om nogle få ting.

nyt proteinikon
Nyt protein

Et nyt proteinfoder viser sig at kunne kontrollere kliniske symptomer, herunder kradsen, hovedrysten samt søvn- og afføringsproblemer hos hunde med foderallergier.

ernæringsmæssigt hudstøtteikon
Ernæringsmæssig støtte til huden

Med den rette blanding af ingredienser kan din hunds foder hjælpe med at lindre og pleje dens hud og pels, så den oplever mindre kløe, og hudens barriere styrkes mod allergener.

medicin ikon
Medicin

Mens du hjælper din hund med hundefoder mod allergi til langvarig håndtering af dens tilstand, kan dyrlægen udskrive medicin, der kan være med til at lindre kløe og styrke hudens barriere mod allergener. Hvis du overvejer håndkøbsmedicin til din hunds allergier, skal du være opmærksom på, at kun dyrlægen kan afgøre, om medicin er nødvendig, og anbefale eller udskrive den rigtige medicin.

Materialer og tips

Du kan få yderligere information om din hunds allergier – og hjælpe den med at få den bedst mulige pleje fremover – ved at se disse nyttige materialer fra vores dyrlægeteam.

Spørg din dyrlæge om allergipleje, der er et skridt foran for det bedste liv

Find en dyrlæge