Lav en hjemmelavet hundekurv din hund vil elske

$authorText
$readingTime

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Er hundekurven i hjørnet blevet lidt slidt og ødelagt? Du kunne selvfølgelig købe en ny, men hvorfor ikke bare lave din egen? En hjemmelavet hundekurv er en fantastisk måde at vise din yndlingshund hvor meget du egentlig holder af den - og spare nogle penge samtidig! Plus, du kan være kreativ og genbruge alt fra gamle møbler til t-shirts, for at lave den perfekte kurv til din pelsede ven.

Chihuahua overseeing carpenter drafting plans

Gør-det-selv hundekurv

Hunde kommer i mange størrelser, så start med at måle din hunds gamle hundekurv for at se hvor meget plads den har brug for, for at ligge godt. Du kan også holde lidt øje med hvordan den foretrækker at ligge når den slapper af. Foretrækker din kæmpe Husky at ligge sammenrullet som en kugle? Så foretrækker den nok en hyggelig hule. Kan din Beagle bedst lide at ligge spredt ud som en sprællemand? Så er det måske en størrer pude du skal have fat i. 

Den nemmeste gør-det-selv hundekurv er en stor pude, som du kan lave ved at klippe to firkantede stykker stof og sy dem sammen på tre sider. Et eller to gamle fleecetæpper kan derefter være fantastisk genbrugs fyld. Før du syr den fjerde side sammen, vælg et fyld der er sikkert og behageligt for din hund.

Fyld(t) med muligheder

Selvom du måske gerne vil have at din hjemmelavede hundekurv ser godt ud, skal den også være behagelig for din firbenede ven, så fyldet du vælger er meget vigtigt. Du har en masse valgmuligheder, men du skal måske overveje ting som ledproblemer og andre problemer med bevægeapparatet, hvor nemt det er at gøre rent, og hvorvidt din hund kan finde på at grave eller tygge i kurven, før du vælger et fyld. 

Her er fem gode fyld muligheder:

 • Fiberfyld er et billigt og blødt valg - men husk at at det klumper sig sammen over tid og ikke kan vaskes så nemt.
 • Memory Foam er et fantastisk valg for hunde der har gigt eller dem som bare foretrækker en lidt hårdere pude. Tynde, benede hunde, såsom Greyhounds, kan også have brug for en tykkere pude for at være komfortable.
 • Aromatiske træspåner kan absorbere nogle af de dufte der kommer fra din hund, men det kan også blive et forfærdeligt rod, hvis din hund vælger at ødelægge sin nye seng. Du vil også få brug for et stof der er tykt nok til at træstykkerne ikke stikker igennem stoffet og gør det ubehageligt for din hund.
 • Gamle håndklæder, T-shirts, lagner og tæpper er alle gode former for fyld når de bliver revet i strimler. Du sparer penge og holder tingene væk fra forbrændingen. Alle vinder!
 • En hovedpude kan være den nemmeste form for fyld, med den ekstra fordel at den er nem at gøre ren. Ligesom mennesker, foretrækker din hund muligvis en bestemt type pude, så prøv dig lidt frem til du finder en den din hund bedst kan lide.

White Havanese buries head into red dog bed.

Små hunde: Sy-frie muligheder

Her er hvordan du kan tage en gammel trøje og forvandle den til en doughnut seng til din lille hund: Først, luk ærmerne af fra resten af trøjen med en limpistol i “armhulen”. Derefter, put en pude ind i hoveddelen af trøjen. Så, skal halsen lukkes med en snor og ærmerne fyldes med fiberfyld. Til sidst placerer du “armene” så de omfavner puden inde i trøjen og bruger en limpistol eller andet der klistrer, til at samle de to ærmer, så de danner en doughnut form.

En simpel trækasse, fra genbrug eller hobbyforretninger, kan også være den perfekte lille rede. Fjern forsigtigt den ene af de lange sider fra kassen og brug noget sandpapir for at gøre siderne runde. Mal kassen og personliggør den ved at male din hunds navn på eller lav et sjovt design, hvorefter du kan putte et tæppe eller pude ind i den. HGTV Handmade anbefaler også at påsætte filtpuder under kassen, for at beskytte dit gulv. Ligesom ved alt andet du laver til din hund, hver sikker på at malingen, pynten og puden ikke er giftigt for hunde og ikke nemt kan tygges i stykker eller spises.

Large dog cuddles green pillow while laying on couch

Store Hunde: Fra gamle møbler til hundekurv

Har du en gammel kommode der fylder på loftet eller i kælderen? Project DIY foreslår at man kan give den nyt liv som en lækker seng til din hund! Start med at fjerne skufferne og forsiden af rammen på kommoden. Du bør også fjerne alle skarpe skruer, metal eller plastik- træstykker fra indersiden.

Brug noget sandpapir og mal derefter resten af kommoden i en farve du kan lide. Sæt derefter en lille gardinstang fast til fronten af kommoden og hæng nogle gulvlange gardiner op. Afslut med at putte blød pude ind i kommoden og du har nu den perfekte “hule” til din hund, til når den har brug for lidt ro og fred. Bonus er at toppen også kan bruges som bord.

Føler du dig mere kreativ? Overvej at lave din hunds legetøj eller måske smække en gør-det-selv-seng sammen til din kat. Med lidt kreativitet, vil din hund eller kat snart snorke løs i deres helt egen unikke håndlavede seng, lavet med kærlighed.

Contributor Bio

Kara Murphy

Kara Murphy

Kara Murphy er en freelance journalist og kæledyrsejer som lever i Erie, Pa. Hun har en Goldendoodle der hedder Maddie.

Relaterede Artikler

 • Vægttab og håndtering, dokumenteret i den virkelige verden  

  Hvis du har en overvægtig hund eller kat, så er du ikke alene. Så mange som 1 ud af 3 hunde og katte i UK er overvægtige fordi mange dyreejere synes at ‘mere foder’ betyder ‘mere kærlighed.’
 • Hvor gammel skal hvalpen være?

  Hvis en hvalp tages fra sin mor og sine søskende for tidligt, kan den komme til at mangle nogle vigtige adfærdsmæssige og følelsesmæssige stadier.
 • Det rigtige hundelegetøj

  Hunde elsker at lege, både med deres ejere og med dem selv. Legetid er en vigtig mulighed for at motionere, få mental stimulering og knytte bånd med dig.
 • Hjælp mennesker med selskabshunde

  Dogs running Hunde har længe været anvendt i terapi, faktisk helt tilbage fra det 18. århundrede i England. I dag er anvendelsen blevet mere etableret, og dyr som for eksempel heste, katte, kaniner og naturligvis hunde bruges i mange situationer.