Hill's Transforming Lives

URINVEJSSYGDOMME HOS HUND: HVORDAN
ERNÆRING KAN
HJÆLPE MED
FLERE TILSTANDE

Selvom mange af hundes urinvejssygdomme kan behandles og kureres af din dyrlæge - inklusiv urinvejsinfektioner og blæresten - er der nogle tilstande hvor din hunds urinvejssygdom kræver livslang behandling. I særdeleshed kan hunde med calcium oxalat krystaller være en livslang udfordring for din hund. Heldigvis kan urinary dog food spille en vigtig rolle ved ikke bare at hjælpe med at opløse struvit stenene, men også hjælpe med at håndtere andre urinvejstilstande ved at kontrollere fremtide episoder.

Som en del af en omfattende plejeplan, sammen med medicin, kan hundefoder der støtter urinvejene hjælpe hunde med at få deres dag-til-dag liv tilbage så de kan være sammen med deres familier.

"HVORFOR TISSER MIN HUND OVERALT?"

FORSTÅ EN MISFORSTÅET TILSTAND

Når en renlig hund begynder at tisse indenfor, er det normalt for ejererne at tro at deres ejer simpelthen bare har haft et uheld. Desværre kan dette nogle gange udvikle sig til manglende tillid og lægge et press på forholdet mellem selv de mest kærlige hunde og katte og deres ejere. Disse uheld er dog ikke altid simple uheld - de kan være indikatorer på alvorlige, men håndterbare medicinske tilstande. Det er derfor vigtigt at kende tegnene på din hunds urinvejssygdomme, så du kan tage nogle informerede beslutninger om deres urinveje og sundhed.

SPOT SYMPTOMERNE PÅ DIN HUNDS URINVEJSSYGDOMME

Lige så stressende som din hunds urinvejssygdomme er for dig, lige så smertefulde kan de være for dem. Hold derfor godt øje med disse symptomer og kontakt din dyrlæge hvis du mistænker at din hund måske lider af en urinvejssygdom.

TISSER INDE I HUSET
TISSER INDE I HUSET

Hvis din voksne hund hyppigt har uheld eller tisser usædvanlige steder, kan dette være et symptom på forskellige almindelige urinvejssygdomme - især hvis mængden af urin er lille.

SMERTEFULD URINERING
SMERTEFULD URINERING

Hvis din hund skal anstrenge sig eller har andre problemer med at tisse kan dette betyde at den har blære sten eller andre urinvejssygdomme.

BLOD I URINEN
BLOD I URINEN

Hvis du opdager blod i urinen er dette et tegn på blæresten eller andre medicinske tilstande der bør tilses med det samme.

HYPPIG URINERING
HYPPIG URINERING

Hvis din hund tisser små mængder oftere end normalt eller føre flere forsøg på at gå udenfor, vær opmærksom på det og rådfør dig med din dyrlæge.

Sign upto receive ongoing information to help manage your dog’s urinary issues.

Get Started

HYPPIGE URINVEJSSYGDOMME HOS HUNDE

Der er flere forskellige urinvejssygdomme der kan påvirke din hund, disse inkluderer blæreinfektioner, struvit sten og calcium oxalat sten. Afhængig af din hunds diagnose, kan behandlingen variere fra en case til en anden, men hundefoder der støtter urinvejene er generelt altid en vigtig del af deres længerevarende plan til at håndtere fremtidige urinvejsproblemer.

HÅNDTERING AF DIN HUNDS URINVEJSSYGDOMME

Når det kommer til urinvejssygdomme er der ikke en løsning der passer alle. Det er derfor det er vigtigt at samarbejde tæt med din dyrlæge for at finde den bedste behandlingsstrategi for din hunds unikke behov.

Generelt kan hunde der diagnosticeres med urinvejssygdomme have glæde af en omfattende tilgang der bl.a. kan indeholde alt fra foder der støtter urinvejene til medicin, og endda opreationer, hvis nødvendigt. Men husk, selv med den bedste behandling, kan nogle hunde have tilbagevende symptomer og periodiske episoder.

ERNÆRING
ERNÆRING

Hvis du leder efter det foder der er bedst for at støtte urinvejene, skal du lede efter et foder der begrænser deres indtag er bestemte mineraler, som calcium, fosfor og magnesium der kan forme krystaller i urinen.

MEDICIN
MEDICIN

Alt efter din hunds specifikke behov, kan en dyrlæge udskrive antibiotika (ved urinvejsinfektioner) eller medicin der kan hjælpe med at håndtere smerter associeret med deres sten, imens du hjælper dem på rette vej, med et foder der støtter urinvejene og hjælper med at nedbryde stenene og med at håndtere fremtidige tilfælde.

RESOURCER OG TIPS

For at få mere information om din hunds tilstand - og for at hjælpe med at give dem den bedste behandling muligt på vejen fremad - tjek de her resourcer fra vores hold af dyrlæger.

 • Blod i hundes urin: Hvad du bør gøre

  Få mere at vide om blod i hundes urin, om det er et alvorligt problem, de almindelige årsager til urinvejslidelser, og hvordan dyrlægen vil behandle det.
 • Krystaller i hundes og kattes urin: værd at vide.

  1115725550 Krystaller i din hund eller kats urin kan være en ganske almindelig tilstand, men det kan også være tegn på et dybere helbredsproblem. Bliv klogere på de forskellige typer af krystaller, der kan opstå i dine dyrs urinveje og på, hvilken rolle de spiller.
 • Er din hund i god form?

  Dogs running Kroptilstandsscore er et mål, som fortæller dig om din hund er på eller over sin idealvægt. En af måderne dyrlæger checker din hunds kropstilstandsscore er ved at føle hvor let de kan mærke ribbene.
 • Vægttab og håndtering, dokumenteret i den virkelige verden  

  Hvis du har en overvægtig hund eller kat, så er du ikke alene. Så mange som 1 ud af 3 hunde og katte i UK er overvægtige fordi mange dyreejere synes at ‘mere foder’ betyder ‘mere kærlighed.’

Spørg din dyrlæge omkring foder der støtter urinvejene for at være et skridt foran for deres bedste liv

Find en dyrlæge