Træning Kat 

Find ud af, hvordan du træner din kat, ved at læse disse artikler. 

0 Sortér resultater efter

Relevans

Sådan træner du din kat

Mens hunde ønsker at behage deres “herre”, er det vigtigt at huske på, at katte har det på en anden måde. De er mere interesseret i at behage sig selv! Hvis du ønsker at vænne din kat af med at kradse i møblerne, hoppe op på køkkenbordet eller holde op med at bide i ting, vil det kræve en hel del tålmodighed, respekt, belønning og gentagelse.

Grundprincipperne ved træning

Først og fremmest er det vigtigt at huske, at katte ikke kan forstå, hvis du straffer dem. Det virker meget bedre at belønne god opførsel. Det lyder lidt svært, ikke? Det behøver det ikke at være. Sig blot “nej” til katten på en blid, men bestemt måde, hvis den gør noget, du ikke vil have. Hvis katten gør noget, du gerne vil have, skal du overøse den med kærlighed og opmærksomhed. Godbidder er altid meget motiverende – så husk at have nogen på lager. (Men sørg for ikke at give katten for mange godbidder.)

Kattebakketræning

Katte er af natur meget renlige, så der er stor sandsynlighed for, at din kat allerede er stueren. Gør kattebakken klar, inden du henter katten hjem. Hvis du har plads i dit hjem, er det en god idé at give katten mere end én bakke. Sæt bakkerne i stille og rolige omgivelser, og husk at rense dem hver dag.

Socializing Your Kitten

Katte har en meget kort socialiseringsfase. Rent faktisk er den mest afgørende periode for adfærd og social udvikling, når en killing er mellem fire og 16 uger gammel. Der er stor sandsynlighed for, at din kat, allerede inden den flyttede ind hos dig, har mødt en del mennesker, især hvis den stammer fra et internat. Men husk også at introducere katten til børn. Fortæl dog børnene forinden, at de skal lege pænt med katten. Generelt set skal du gøre introduktioner korte, indtil katten føler sig godt tilpas blandt nye mennesker. Hvis du tvinger katten til at socialisere mere, end den bryder sig om, kan den blive bange eller reserveret eller udvikle helbredsproblemer på grund af stress.