Information om og personlighedstræk ved hunderacen boxer

 

Boxeren er en intelligent og loyal hund, som derfor har et stort behov for selskab og motion. Den er ikke glad for regelmæssigt at blive efterladt alene hjemme.

 

Boxer – kort fortalt
The Boxer Dog Breed

Boxeren tåler ikke varmt vejr, så man skal være omhyggelig med at undgå, at den bliver overophedet.

Vægt:

Han: 30 – 36 kg

Hun: 22 – 29 kg

Skulderhøjde:

Han: 60 cm

Hun: 55 cm

Kendetegn:

Brachycephal (fladt ansigt), sørgmodige øjne, flagrende ører (naturligt)

Forventninger:

Energiniveau:  Meget energisk

Levetid: 8 – 10 år

Tendens til at savle: Stærk Tendens til at snorke: Moderat

Tendens til at gø: Svag

Tendens til at grave: Svag Socialt behov/opmærksomhedsbehov: Stort

Avlet til:

At være lokkehund for tyre, at være vagthund

Pels:

Længde: Kort

Kendetegn: Flad

Farver: Lysebrun, stribet, med eller uden glimt af hvid, og sort ansigtsparti

Generelt behov for pelspleje: Lille

Raceanerkendelse:

Udbredelse: Almindelig

Boxeren er lavstammet, muskuløs og stærk.

Hannen bliver omkring 65 cm høj og vejer omkring 30 til 36 kg. Hunnen er sædvanligvis lidt mindre.

Boxeren har et karakteristisk formet hoved med et kongeligt udseende. Den har underbid, og snuden er afstumpet. Den har et bredt, dybt brystparti og en relativt kort, stærk ryg. Dens poter er kompakte, og tæerne er buede.

Boxerens pels er kort og fælder moderat. Nogle boxere har en righoldig, lysebrun farve, og andre er stribede. Dens ansigt eller ansigtsparti er sædvanligvis sort, men mange boxere har hvide aftegninger i ansigtet og hvidt på brystet og poterne.

Personlighed:

Boxeren er en intelligent, yderst energisk, legesyg hund, der kan lide at være beskæftiget hele tiden. Dens temperament afspejler avlsformålet. Den foretrækker at være sammen med sin ejer og er en loyal hund, der uforfærdet vil vogte sin familie og sit hjem mod fremmede.

Den kommer godt ud af det med andre dyr, hvis den er opfostret sammen med dem. Men boxeren har også ry for at angribe hunde og katte i nabolaget, hvis den bliver overladt til sig selv, så den må aldrig få lov til at vandre frit omkring.

Kun få boxere gør for meget. Hvis en boxer gør, er der sandsynligvis en god grund til det. Men mange boxere udtrykker sig med stemmen og laver en knurrende lyd, som faktisk bare er hundens måde at tale på.

Som bofælle:

Boxeren har et stort behov for selskab og motion. Hvis dette behov ikke bliver opfyldt, kan boxeren blive destruktiv, hvis den efterlades alene i huset. Boxeren er ideel til personer, der ønsker at have hunden med sig det meste af tiden, eller til større, travle familier med hjem, hvor der er nogen hjemme det meste af tiden. Den klarer sig godt på et landsted eller i en bylejlighed, så længe den har mulighed for at tumle rundt og komme af med sin energi. Hvis du bor i et byområde, er det nødvendigt med regelmæssige gåture.

Boxeren tåler ikke varmt vejr, så man skal være omhyggelig med at undgå, at den bliver overophedet. Den skal også beskyttes mod kulde, eftersom den har kort pels. Men dens pels er nem at holde og vil være flot og skinnende, så længe den får en god kost, bades nu og da og frotteres regelmæssigt med en plejehandske eller børstes med en gummistrigle.

Nogle boxere savler meget, og nogle pruster og snorker. Som andre større hunde lever boxeren ikke specielt længe. Den forventede gennemsnitlige levetid er ca. 7 til 10 år.

Historie:

Boxeren nedstammer fra nogle uddøde bullenbaiserracer, der blev krydset med mastiff, bulldog samt måske grand danois og endda en terrier. Den blev fremavlet i Tyskland i det 19. århundrede, i starten som lokkehund for tyre og senere som slagterens hjælper, hvor den styrede kvæget i slagtehusene. Nogle af dem, der arbejder med racernes historie, siger, at boxeren er opkaldt efter det tyske ord boxl, som var dens betegnelse i slagterhusene. Der er også boxeropdrættere, som påstår, at navnet boxer kommer fra den karakteristiske måde, hvorpå den bruger forpoterne til leg, hvor den sparrer meget ligesom en menneskelig bokser. Boxeren blev først importeret til USA efter første verdenskrig. Efter 1940 steg racens popularitet, så den blev den mest populære race i Amerika.

Boxeren blev betragtet som en arbejdshund. Den var en af de første racer, der blev indsat som politihund, og den er blevet brugt som førerhund for blinde. Men den avles også som selskabs- og vagthund, og måske er den bedst kendt for at være en loyal familiehund, der er særligt glad for børn.

Relaterede kattepleje artikler