Information om og personlighedstræk ved hunderacen chihuahua

 

Chihuahua er en loyal, venlig og god familiehund, når man behandler den med respekt.

 

Chihuahua – kort fortalt
The Chihuahua Dog Breed

I 1940’erne var den kendte orkesterleder Xavier Cugat kendt for at dirigere orkestret med en chihuahua under armen.

Vægt:

Han: 1 – 3 kg

Hun: 1 – 3 kg

Skulderhøjde:

Han: 23 cm

Hun: 18 cm

Kendetegn:

Oprejste ører (naturligt)

Forventninger:

Energiniveau: Meget energisk

Levetid: 14 – 18 år

Tendens til at savle:  Moderat til stærk

Tendens til at gø: Moderat til stærk

Tendens til at grave: Svag Socialt behov/opmærksomhedsbehov: Stort

Avlet til:

At være selskabshund

Pels:

Længde: Kort/lang

Kendetegn: Flad, lige

Farver: Enhver farve

Generelt behov for pelspleje: Lille

Raceanerkendelse:

Udbredelse: Almindelig

Chihuahua er verdens mindste hund.

Den vejer kun 1 til 3 kg. Den måler kun omkring 15 cm i højden. Chihuahua har et hvælvet kranium. Hos nogle er der en blød plet øverst på hovedet, hvor knoglerne ikke er vokset sammen. Dette kaldes molera. De har store, spidse ører og korte, tilspidsede snuder. Deres øjne er runde og store. Hundene er en smule længere, end de er høje, og har en ret lang hale, der bæres opad eller over ryggen.

Der er to pelsvarianter. Den ene er glat og kort. Den anden er lang og blød med frynsede ører og ben. Chihuahuas pels findes i næsten enhver farve og ethvert mønster.

Chihuahua anses for at være en hund, der lever længe, med en typisk forventet levetid på op til omkring 14 år.

Chihuahuaens ernæringsbehov

Chihuahuaer lever længere end store hunderacer, på grund af deres størrelse. Men den lille størrelse betyder også, at de udsættes for mere kontakt med frie radikaler, og disse kan skade celler og DNA, herunder i nerve- og immunsystemerne. Det rette foder kan heldigvis hjælpe, Hill's Science Plan Small & Mini indeholder et højt niveau af klinisk dokumenterede antioxidanter for at give chihuahuaen den immunitet den har brug for. Udover det høje niveau af klinisk dokumenterede antioxidanter indeholder Small & Mini foderet også en special blanding af omega-6 og omega-3 fedtsyrer, som fremmer sund hud og en flot pels. Du kan læse mere om vores Small & Mini sortiment her.

Personlighed og som bofælle:

Chihuahua er en glimrende selskabshund. Den kan lide opmærksomhed og er loyal over for sin ejer. Selvom den betragtes som en skødehund, er den aktiv og kan lide at blive holdt beskæftiget.

Chihuahua er en god familiehund, når man behandler den med respekt, men den har ry for at snappe efter fremmede eller små børn, der kan være truende i forhold til dens lillebitte størrelse.

Som mange små hunde kan den have tendens til at gø mere end nogle større hunde. Den kan også forsøge at dominere sin ejer og være noget temperamentsfuld.

Historie:

Chihuahuas historie er usikker. Hunden er opkaldt efter den mexicanske stat Chihuahua, hvor hunden blev opdaget omkring 1850. Nogle eksperter mener, at aztekerne eller inkaerne fremavlede hunden, mens andre siger, at racen kan spores tilbage til spanske hunde helt tilbage til 1500-tallet. Hvordan chihuahuaen blev brugt for længe siden er også usikkert. Nogle mener, at chihuahuaen måske blev brugt som føde af de centralamerikanske indianere, mens andre mener, at hunden havde stor religiøs betydning. De første chihuahuaer menes at være kommet til USA i starten af det 19. århundrede. Chihuahua er blevet kendt i offentligheden på usædvanlige måder. Operasangerinden Adelina Patti gjorde racen offentligt kendt i 1890, da hun fik en chihuahua skjult i en buket, som hun fik foræret af Mexicos præsident. I 1940’erne var den kendte orkesterleder Xavier Cugat kendt for at dirigere orkestret med en chihuahua under armen.

Relaterede kattepleje artikler