Information om og personlighedstræk ved hunderacen bullmastiff

 

Da bullmastiff er en blid og kærlig hund, er den et godt valg for familier med børn med en fornuftig adfærd.

 

Bullmastiff – kort fortalt
The Bullmastiff Dog Breed

Bullmastiffens naturlige mistænksomhed over for fremmede betyder, at det er helt afgørende, at den socialiseres og trænes i en tidlig alder.

 

Vægt:

Han: 50 – 59 kg

Hun: 45 – 54 kg

Skulderhøjde:

Han: 60 – 70 cm

Hun: 60 – 65 cm

Kendetegn:

Sørgmodige øjne, flagrende ører (naturligt)

Forventninger:

Energiniveau: Lavt til moderat

Levetid: 8 – 10 år

Tendens til at savle: Stærk Tendens til at snorke: Stort

Tendens til at gø: Svag

Tendens til at grave: Svag Socialt behov/opmærksomhedsbehov: Moderat

Avlet til:

At være vagthund på et gods

Pels:

Længde: Kort

Kendetegn: Flad

Farver: Rød, lysebrun, stribet

Generelt behov for pelspleje: Moderat

Raceanerkendelse:

Udbredelse: Almindelig

Bullmastiff har et bredt, rynket hoved og en ret kort, firkantet snude.

Næsen er sort; øjnene har en mørk nøddefarve. Ørerne er v-formede og hænger nedad. Halen sidder højt bagpå og når ned til hundens haser. Bullmastiffens krop er stor, kraftig og nærmest firkantet. Pelsen er kort og nem at vedligeholde; pelsfarven kan være lysebrun, rødbrun eller stribet. Bullmastiffhannen varierer i højde fra 60 til 70 cm og vejer mellem 50 og 59 kg. Hunnen varierer i højde fra 60 til 65 cm og vejer mellem 45 og 54 kg.

Personlighed:

Bullmastiff er blid og kærlig sammen med familiens medlemmer. Dens generelt rolige, afslappede væsen gør den til en god hund for familier med børn med en rimeligt fornuftig adfærd. Men bullmastiffens afslappede indstilling sammen med familiens medlemmer ændrer sig sandsynligvis, når en fremmed dukker op. Denne hund kan være ret mistænksom over for personer uden for familien.

Selvom den har denne loyalitet over for familien, er bullmastiff ikke en nem sag at træne. Den kan være ret selvstændig i sin tankegang, så træningen kan være en udfordring. Den kan også være mindre tolerant over for andre dyr i familien end over for dens mennesker. Så pas på, hvis du overvejer at indlemme en bullmastiff i dit menageri.

Som bofælle:

En familie med en bullmastiff har glæde af en kærlig og loyal familiehund. Men på trods af hundens generelt afslappede natur, er det tvingende nødvendigt at overvåge den, når den er i nærheden af børn, da hunden er så stor, at den kan komme til at vælte et barn omkuld. Det er helt afgørende, at den socialiseres og trænes, for at du får et godt samliv med en hund i denne race. Den vil formentlig være mindre mistænksom over for gæster og personer, den ikke kender, hvis den som hvalp bliver udsat for så mange nye mennesker, steder og situationer som muligt. Den korte pels gør behovet for pelspleje minimalt, og den fælder meget lidt.

Hvis I tager en bullmastiff til jer i familien, kan I overveje at købe en hagesmæk til den, da denne hund kan slubre og savle en hel del. Den er også kendt for at snorke. Som det gælder for mange store racer, lever bullmastiffen ikke så længe som mindre hunde. Den forventede gennemsnitlige levetid er ca. 8 til 10 år.

Historie:

Bullmastiffen blev fremavlet midt i det 19. århundrede af britiske skovløbere for at beskytte godsernes jord mod krybskytter. Ved at krydse den større mastiff med bulldoggen var avlerne i stand til at udvikle et kraftigt bygget, men aktivt dyr, der kunne løbe hurtigt over korte afstande, vælte en krybskytte til jorden og holde ham der, indtil skovløberen nåede frem for at pågribe den udbudne gæst.

Men i dag vil bullmastiffen nok nærmere være den afslappede, loyale familiehund frem for krybskyttens ærkefjende. Nu ser man “skovløberens vagthund” slænge sig i familiers hjem og konkurrere i udstillingsringen.

Relaterede kattepleje artikler