Information om og personlighedstræk ved hunderacen engelsk bulldog

 

Den engelske bulldog er typisk en hund med begrænset udholdenhed, et mildt temperament, den er forudsigelig, pålidelig og fremragende til børn, og den behøver kun moderat motion.

Engelsk bulldog – kort fortalt
The English Bulldog Dog Breed

Rynkerne på den engelske bulldogs ansigt bør aftørres regelmæssigt for at forebygge hudinfektioner.

Størrelse:

Vægt:

Han: 25 kg

Hun: 23 kg

Skulderhøjde:

Han: 40 cm

Hun: 37 cm

Kendetegn:

Tyk nakke, brachycephal (fladt ansigt), store rynker

Forventninger:

Energiniveau: Afslappet

Levetid: 8 – 10 år

Tendens til at savle: Stærk Tendens til at snorke: Stort

Tendens til at gø: Svag

Tendens til at grave: Svag Socialt behov/opmærksomhedsbehov: Moderat

Pels:

Længde: Kort

Kendetegn

Farver: Stribet (let “tigerstribeeffekt”), sortbroget, ensfarvet rød, lysebrun eller hvid 

Generelt behov for pelspleje: Lille

Raceanerkendelse:

Udbredelse: Almindelig

Den engelske bulldog er et muskuløst lille energibundt, hvis karakteristiske vraltende gang udstråler stor styrke, stabilitet og kraft.

Hundens hoved er stort og kugleformet, og snuden er ekstremt kort, hvilket giver ansigtet et fladtrykt udseende. Den engelske bulldogs øjne er mørke og ligger lavt og langt fra hinanden på pandefuren. Næsen er sort og lidt opadvendt. Kæberne er massive, brede og med underbid. Underkæben rager lidt frem foran overkæben, så man lige aner de nederste fortænder, hvilket giver et komisk smil. Læberne er kødfulde og hængende. Kinderne er godt rundede og rager ud til siden. Ørerne er tynde, små og vinklet fremad som flapper, der indrammer panden.

Den engelske bulldogs hals er kort og tyk, og skuldrene er kraftfulde, muskuløse og brede. Brystet har en god dybde, og ryggen er tøndeformet og let buet. Dens afrundede hofter rager lidt op over ryggens niveau. Den stumpede hale er tyk og enten lige eller snoet. Dens korte, tætbyggede ben har tydelig muskulatur. Den stiller sig med god bredde og let buede albuer og haser, så den står solidt plantet på jorden.

En engelsk bulldog er ca. 40 cm høj. Hunhunden vejer ca. 23 kg, og hanhunden vejer ca. 25 kg.

Den engelske bulldogs hud er løs og nedhængende med tunge rynker og tykke folder i ansigtet og med en hudlap hængende fra halsen. Pelsen er kort med en fin struktur. De forskellige farvemønstre er stribet, sortbroget og ensfarvet hvid, rød, lysebrun eller gulbrun.

Personlighed:

Den engelske bulldog har en venlig og blid natur. Den er pålidelig og forudsigelig, så den er en vidunderlig familiehund og elsker de fleste børn. Som race fokuserer den på mennesker og opsøger aktivt menneskelig opmærksomhed.

Den har dog bevaret det mod, der oprindeligt blev fremavlet hos den, for at den kunne lokke tyre til, så den er god som vagthund. Selvom den generelt kommer godt ud af det med andre kæledyr i familien, kan den engelske bulldog være aggressiv over for fremmede hunde.

Som bofælle:

Engelsk bulldog er god til at bo i lejlighed og behøver ikke en have. Da den typisk har begrænset udholdenhed, behøver den kun moderat motion. Den trives bedst i tempererede klimaer. Den bliver let overophedet og får vejrtrækningsvanskeligheder i varmt vejr og bliver nemt afkølet, når det er koldt udenfor.

Den engelske bulldog trækker generelt vejret højlydt og har tendens til at snorke og hive efter vejret. Mange savler også. Den fælder moderat, og dens korte pels kræver kun begrænset pleje. Dog skal rynkerne i ansigtet aftørres regelmæssigt for at forebygge hudinfektioner.

Historie:

Den engelske bulldog, som er opkaldt efter at den blev brugt til at lokke tyre til, menes at have sin oprindelse på De Britiske Øer engang før det 13. århundrede. En af de få referencer til sporten går tilbage til 1209 og fortæller om en slagterhund, der jagede en tyr gennem den engelske by Stamford. Byens jarl var så glad for denne jagt, at han indførte tyrejagten som en sport på sit landområde.

I dag er den engelske bulldog en god familiehund.

Relaterede kattepleje artikler