Hunderacer

Se vores artikler med nyttig information om hunderacer.

0 Resultater sorteret efter

Relevans

Lær racerne at kende

Uanset om du leder efter en makker til løbeture eller én til at kæle med på sofaen, er det vigtigt at vælge en race, der passer til din livsstil. Hvis du har svært ved at bestemme dig, bør du sætte lidt tid af til at undersøge tingene nærmere. Vi tilbyder mange artikler med information om racernes kendetegn, personlighed, pladsbehov og historie. Hver race har en unik personlighed, og en af dem er helt sikkert et perfekt match til dig og din livsstil.

Kendetegn og personlighed

Der er mange fysiske kendetegn og personlighedstræk, lige fra højde og vægt til motionsbehov, som du bør tage med i overvejelserne i forbindelse med valg af race. Hvis du godt kunne tænke dig en stor hund, der er afslappet og ikke behøver så meget motion, så er en bassethund lige noget for dig. Hvis du foretrækker en mindre hund og ønsker at komme i bedre form, kan du overveje en jack russell terrier, der har et meget højt energiniveau og kræver meget motion og stimulation. Læs vores raceprofiler igennem, og find en personlighed, der passer til din. Det er vigtigt at være opmærksom på de helbredsproblemer, som dine favoritracer er disponeret for. Der er desværre nogle racer, som oftere får bestemte helbredsproblemer, så undersøg også dette, før du vælger race.

Hvilken race passer bedst til dig?

At få hund er en stor forpligtelse og kræver store overvejelser. Her er nogle spørgsmål, du bør stille dig selv: Hvor lang tid kan du afsætte til din hund dagligt? Er dit hjem og din eventuelle bil egnet til store eller små hunde? Irriterer det dig, når hunde fælder? Har du familiemedlemmer, der er allergiske over for hunde? Har du ressourcerne til at træne og støtte din hund? Der er en lang liste af ting, du bør overveje, før du vælger race – og lad være med at basere din beslutning alene på udseendet.